Gå till innehåll
fredag 29 mars 2024

Mad-Jim

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    74
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

1 Neutral

Om Mad-Jim

  • Placering
    Löjtnant
  1. Har plockat ner kylrör på min Volvo Penta 2003t. på sprängskiss står det ”plugg”.. innan kylröret delar sig från värmeväxlare och ”värmehuset” från turbon. Där är röret pluggat. Nr 28 på sprängskiss. vet inte om jag skall beställa ny plugg när jag ändå har ner allt. Någon som vet varför det sitter en stoppplugg här?
  2. Har en Volvo Penta 2003T -89. Den är sötvattenkyld, med glykolblandning. Sjövatten går via värmeväxlare. Har nu sett att det kommer ut glykolvatten från expansionskärlets lock. (Lock och kärl är nytt) När jag startar så ligger glykolblandningen lite ovanför minimum nivån och sedan när jag kör stiger nivån upp mot övre delen av Max nivå. Och blir varm. vid uppstart och när motorluckan är uppe så kan jag ana en lite doft av avgaser. saltvatten kommer ut som det skall ur avgasröret. Sval temperatur där. Vadsäger ni andra, tips, idéer? Topplockpackning eller dyligt? Kan nämna att turbon är bytt förra säsongen och spridarna provtryckta och justerade.
  3. Byter olja, filter, impeller varje år. den ryker även när motorn är varm. kanske skall kolla avgasknäts kylkanaler. Är avgasknät något som man byter ibland, eller går det att rengöra och använda det gamla? Den drar inget kylvatten, och vad gällande oljan så kanske fyller på max 8 dl på hela säsongen. Vet inte om jag skall våga mig på att montera ner avgasknät mitt i sommarsäsongen eller om jag skall vänta till hösten.
  4. Har en Volvo Penta 2003t, från 1989. Den är färskvattenkyld med värmeväxlare. den ryker lite, vit rök och man kan ana lite grått inslag i röken. Dock inte jättemycket, men som man reagerar på den. Häller nystartat motor och även när den gått en lång stund. Frågan är om det är spridarna som skall in på service eller om det kan komma frön avgasknät. inget av de två är servat så länge jag haft båten .(6 år) och vet ingen om förre ägaren servat de delarna. Några tips och idéer ?
  5. Tänke använda en riktigt genomföring, från sidepower, som har hjul, då det blir minsta möjliga slitage. Det blir nog att höra en mall, sedan plasta och förstärka med med ca 1,5cm marinplywood. Borde bli hållbart. Sedan bulta lådan på tre punkter mot aktern på båten och två fästpunkter mot badbrygga för att minimera momentet när spelet drar upp ankaret.
  6. Har en Saga 27. Tänkte montera ett ankarspe på ena badbryggan. Tänkte mig ett Engbo midi. Planen är att sätta spelet inne i en box, så utloppet för linan går genom en genomföring i boxen på den vertikala delen på boxen. Har på öppet köp, köpt en box/låda från seasea, men är tveksam till att den räcker till i och med att jag måste figursåga den. Risken är att det blir mycket som måste sågas bort. Har därför funderingar på att göra en egen låda/ box. Tips och ideer? Kan jag göra en mall i tex marinplywood, tunn sådan..och sedan plasta över den med glasfiber väv osv?
  7. Tackar Robert, skall spana på det nästa gång jag är ute i båten:)
  8. Tänkte ev byta drivrem/ kylrem på min Volvo Penta 2003T. Någon som bytt och kan komma med tips. Hur lossar man den, är det genom att släppa på bulten vid generatorn? Tips och glada tillrop tack.)
  9. Monterade bort slangen vid infästningen til toa, hällde i varmt vatten... Sedan drog jag in sugtömningen och dockade emot slangen... och vips lossade stoppet. Orsaken till själva stoppet var troligtvis heltät avluftningsventil får septitanken, så att ett övertryck blev till följd inne i tanken som i sin tur "höll emot" papper ifrån toaletten och som packades i slangen... Så, nu skall jag sätta i en ny avluftningsventil från tankens högsta punkt.
  10. Har fått stopp i toaslangen som löper från toaletten (manuell pump) ner till septitanken. Har lossat slangen vid toautloppet, kört ner en mindre slang och kommer Max 60 cm in, sedan är det bomstopp... Ligger ute just nu med båten... Önskar tips på hur man löser det. Vekar vara papper som sitter hårt... Septitanken är tom... Planen var att lossa hela slangen och byta, men får inte loss slangen i infästningen till själva septitanken... De två slangklämmorna är lossade, Men slangen sitter stenhårt... Tips ?
  11. Nu funkar dom... Problemet satt i knappen... Troligtvis ärg... Nu lyser dom så fint. Tack för tipsen och glada tillropen../))
  12. Prio 1 idag blir att rengöra från oxid, såg att det finns oxid på kontakterna till båda lanternorna.
  13. Tänkte mäta upp strömbrytaren idag... Men gamla skruvar... och dålig mejsel... så det är planen vid nästa vända för att se om spänningen går fram där../)
  14. Har en strömbrytare för topp/akter lanterna... Och en för sidolanternor. Allt påslaget... Topp/Akter lyser, men ej sidolanternor. Har snurrat på säkringarna. Skall ev testa och byta ut alla säkringar till nya... (Båten har legat på land i 2,5 år) Årsmodell -89
  15. Har mätt upp med multimeter... Ingen ström går fram till själva lanternahuset.
×
×
  • Skapa nytt...