Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

Robert_h

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    23
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Robert_h

  • Placering
    Kadett
  1. Ska måla om däck och doghouse och har nu slipat gelcoat, på många ställen på mycket så laminatet har kommit fram. Nu är problemet att det är fullt av små knappnålsstora gropar i laminatet. Har försökt att spackla men det är så många, framförallt på halkskyddsytorna. Finns det nog 2komp färg som går att använda som filler? Eller något sprayspackel som funkar?
  2. Ska måla om däck och doghouse och har nu slipat gelcoat, på många ställen på mycket så laminatet har kommit fram. Nu är problemet att det är fullt av små knappnålsstora gropar i laminatet. Har försökt att spackla men det är så många, framförallt på halkskyddsytorna. Finns det nog 2komp färg som går att använda som filler?
  3. Hur mycket slipade du innan? Bara så ytan blev ruggig och tvätta med aceton? Jag vill ju inte slipa bort det gamla halkskyddet helt, vad ska man använda då? Har sett något om en slipsvamp från 3M
  4. Har en Albin 25 från -71 som börjar bli riktigt sliten och matt i färgen och har länge funderat på att måla om hela däcket och doghouse. Känner mig dock osäker på tillvägagångssätt och färger. Ska man använda 2-komp eller 1-komp tex? Någon med erfarenhet och tips om färger och metoder?
  5. Nu är det dags att installera en septitank i båten ,det i sin tur medför en del funderingar på tankplacering och typ av tank. Därför ber jag nu om lite tips och råd. Själv kan jag tycka att en bra placering skulle vara under förarplats, dock så ligger batteribanken där och har svårt att komma på en annan placering för den. Skulle uppskatta om någon/några hade bilder och idéer att dela med sig av.// Robban
  6. Hur spårar man vart vattnet kommer in vid en frostsprängning? Allt tyder p p att det är det. Har kollat alla genomföringar, kollat alla slangar å där är det tort. Det är vara vid sprickan det blir blött.
  7. Är 99% säker på att vattnet kommer från sprickan. Tog bort allt vatten och la papper vid innan sprickan och då såg jag att det blev blött i sprickan. Frågan är, är kölen solid eller finns det några fickor i?
  8. Jag har en Albin 25 -71 som sjöstattes i lördags. Idag när jag kollade till den så va det vatten nere i kölsvinet. När jag till slut fått bort vattnet så upptäcker jag en spricka på ca 20 cm precis ovanför kölsvinet. Den börjar några cm under propelleraxeltätningen vid akterruffen. Undrar nu hur jag ska kunna laga sprickan? Jag ska ta upp båten på torsdag igen och vill börja direkt. Om jag inte hittar en spricka på utsidan, vart kommer då vattnet ifrån? Räcker det med att plasta från insidan eller hur går jag tillväga?
  9. Då va det dags att komma igång med elen. Har börjat rensa bland kablar runt batterierna å höll på att bli galen. Är helt otroligt att det har funkar så länge som det gjort. Frågan är ju hur många slantar man ska plöja ner i det här projektet? Till att börja med så är tanken att fixa allt runt batteribanken med plintar å säkringar. Frågan är ju om det inte blir billigare att köpa skyllemarks grundsats 2 ist för att köpa allt bit för bit så att säga. Här kommer ett litet smakprov på hur det såg ut,
  10. Denna milda vinter passar det ju utmärkt att dra ny el i båten. Jag har en Albin 25:a från -71 där elen ser ut att vara dragen av en full tummenmittihandenperson. Det är blandat med lampkablar, skravsladdar med eltejp osv. Tänkte iaf köpa en grundsats med plintar å säkringar å allt som behövs. Jag har 2st förbrukningsbatterier + 1 startbatteri. När jag sitter å söker efter färdiga satser så kommer typ bara en tillverkare upp (Skyllermark Grundsats). Vet ni om några andra tillverkare å andra alterntiv? Ska även byta alla mindre säkringar/paneler. Är tacksam för ider och tips.
  11. Har fyllt på med vattenfast fett vilket det ståd i handboken att det skulle vara. Dock höll jag på att pressa ut packboxen men fick tillbaka den. Nu droppar det inget längre å jag hoppas att det funkar säsongen ut Tips på bra tätningar att byta till i höst?
  12. Packboxen sitter ju i en mässingskrans varpå toppen av den sitter det en nippel. Läste i handboken att man absolut inte får använda tryckspruta då man kan pressa ut delar av packningen. Hur ska man annars få i fettet?
  13. Upptäckte idag att det droppade från den innre axeltätningen i båten. Har varit ute en vecka med båten och kom hem igår. När jag kolla kölsvinet idag så låg det vatten där. Har mina aningar om att jag missat att smörja packboxen som ska fyllas med fett. Nu undrar jag om det går att byta packbox medans båten ligger i vattnet eller måste den upp? Och vilket fett ska man använda till packboxen? Kan ju vara så att det är dåligt med fett vilket gör att det droppar.
  14. Robert_h

    Byta motor!

    Jag tänkte byta motor i min båt & har funderat på en peugeot 206 disel motor som jag har hör ska vara bra att om konvertera! idag har jag omc 120 motor och drev! tacksam för alla tips! Senast ändrad av Robert_h | 05 januari 2010 | 18:48 Senast ändrad av Robert_h | 05 januari 2010 | 18:48
×
×
  • Skapa nytt...