Gå till innehåll
lördag 20 april 2024

steelskipper

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    7
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

1 Neutral

Om steelskipper

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Ett axplock av bilder på bygget ligger på fotoalbum i min sjöbod.
  2. Har tagit en hel del bilder under tiden från början till färdigt, ligger på ett usb minne. Ska se om jag hittar det.
  3. Har en likadan, den har jävlats med mej många gånger. Spänningsfall är inte bra som nån sa, gå gärna upp i kvadrat. Skruva ur glödstiftet och kolla upp det, om värmaren startar men stänger av sej, kan flamvakten va paj. Felsökning kan göras genom att bygla den. Funkar det inte ändå trots att allt verkar ok så skruva sönder den och gör den ordentligt ren inuti, framförallt det mikroskopiska hålet som bränslet kommer ut ur. Jag plockade sönder min i molekyler, och sen har den gått i många år. Hittade sprängskiss på nätet. Lycka till.
  4. Har inte loggat in på maringuiden på flera år, men gjorde så idag. Såg att mitt inlägg inte är besvarat än. Kan meddela, om nån är intresserad att flybridgen är klar sen sjösättningen 2011. Vilket lyft, de blev en ny båt, skitnöjd är bara förnamnet. Tog tre år, kul men massor av jobb. Mallade av taket och byggde en hanform som kläddes med divinycell, plastade och sen lyfte ur formen. Plastade insidan och spacklade sen in o utsidan med mikroglasballonger och polyester. Plastade upp ett däck som byggdes ihop med sidorna, sprutade allt med perfection 2komp och klädde däcket med nåtat teak. Till instrumentbrädan gjordes en honform och plastades som vanligt på gelcoat. En fällbar targabåge i rostfritt tillverkades oxå som rymmer mycket utrustning. Allt som allt ink ny hydraulstyrning och "maskintelefraf" ca 50k och mååånga timmar.
  5. Jag har oxå använt benarolja,i första hand på trä ute.Mycke tålig mot väder o vind,3el4 lager blank o sen uvr matt. Men jag har spätt 10-15% mer än rekomenderat. Hade samma problem till att börja med som du,dvs trä bitar som passade kanon till flugfångare hela sommaren.
  6. Hej Har nåtat ett trädäck med simson msr dc,är de nån som vet när man börja att lägga på olja.Har härdat i 4 dygn i 25 grader,är renskurit o slipat.Tänkte lägga Benar uvr med benar matt som sista lager.Ringde Bostik som för simson o frågade,o dom säger,hör o häpna.Vi rekomenderar ingen olja eller lack?????nåten kan bli svampig.Men i deras produkt datablad står de att massan är kompatibel med dom flesta färgsystem både alkyd o disperisionsbaserade, va de sista är vet ja inte men de låter ju fint.Annars en kanon produkt,lite dyrare men lättarbetad,tryckte ut 80 löpmeter med handsputa utan att få kramp i näven som man får efter 1 tub sika.Hopps på svar av er som vet o har provat själva. Snart är de sommar
  7. Har funderat länge på att bygga en flybridge till min stålbåt.De lutar nog åt att göra den i plast,men har ingen lust att tillverka nån plugg.Bygga en stomme i wbp plyfa o plasta den med polyester/epoxy? Eller bygga ett spant bygge o klä med divinycell o plasta?Jag har bra kunskap om båtar i iof,från inrednings snickeri till tigsvetsning i rostfritt men när det gäller plastning,så är jag totalt nollställd Vill ha ideer,tips o råd av er som känner att ni har koll på plast.
×
×
  • Skapa nytt...