Gå till innehåll
onsdag 24 april 2024

catalina20

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    20
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om catalina20

  • Placering
    Kadett
  1. Ja det stämmer ju Tack! Ena skruven jag tog bort i går var längre än de andra, trodde den var utbytt av någon anledning. Ska skruva tillbaka den några gängor och lossa den sista så får vi se om det går att lirka ut givaren.
  2. Eftersom jag inte hittar något inspektionsfönster på dieseltanken tänkte jag ta bort tankgivaren för inspektion. Givaren sitter med ca 6 skruvar men upptäckte när jag lossat den sista lite och allt kunde röra på sig att skruvarna inte går igenom tanken utan går innanför hålet i tanken. Givaren verkar klämmas fast i tanken med sitt lock och något som gängorna greppar i under. Någon som vet om det är riskfritt att lossa sista skruven eller kommer allt i tanken ramla ned till botten?
  3. I dag startade jag motorn på land, en Nimbus med MD21 för att kolla att allt var ok innan den åker ner i plurret. Den startade efter några sekunder på startmotorn och gick sen bra i ca 2 minuter. Sen började den gå hackigt för att sedan stanna helt. Är ingen expert på dieslar och har haft denna båt två säsonger. Jag misstänker att det möjligen kommit in luft i systemet eller att det är dags att tömma vattenavskiljaren. men hur ser jag det? Det finns av okänd anledning 3 st på båten och någon form av klar vätska är det i glasburkarna. Ser inte ut att vara separerad som jag kan tänka mig att det skulle vara med vatten i, men jag kan ha fel. Såg i instruktionsboken att man ska lufta systemet om man tömmer ur men kommer det in luft av att lätta på bottenpluggarna i glasbehållaren? är sk CAV-filter. Är det lika knöligt att lufta som det står i instruktionsboken dvs lossa 3 skruvar ersätta den ena skruven och lossa bränslerör, handpumpa o.s.v.?
  4. Tack för alla bra förslag! Ganska smart det där om att spola rent motorn samtidigt, men jag tror det blir livat om jag också häller i glykolen i vattentanken. Ska prova med hävertgrejen när jag fått upp den annars köper jag en sån där pump, den tömmer ju hela tanken på 10 minuter Var nere och tittade till båten och började fot-pumpa, ca 65 pumpningar för att fylla den lilla diskhon. Det tar tid.
  5. Ang Nimbus 26 -74 Någon som vet om det finns något vettigt sätt att tömma vattentanken på båten. Förra året hittade jag ingen avtömning så blev det till att fotpumpa men då var det inte så mycket vatten i den. Nu har jag säkert 100L som ska ut. Nåt vettigt sätt borde det väl finnas?
  6. När man tittar på bockarna tycker jag det känns lite vanskligt att ställa upp min 2,5-tons Nimbus 26a från 70-talet på dom trots att jag vet att tidigare ägaren hade båten på dessa bockar. Man vill ju inte att båten ska välta Någon som har erfarenhet av att palla upp båten på siggebockar? Hur stadigt blir det och funkar de på en vanlig grusplan. Några tips? Funderar annars på att bygga en Nimbusvagga, någon som har måtten/ritning?
  7. catalina20

    ATF typ A

    Skulle kolla nivåerna i går inför premiärdoppet och såg att det är dags att fylla på vätska i mitt backslag Borg & Warner. Enligt instruktionsboken ska det vara typ A men hittade en typ F/G liggande i båten. Någon som vet skillnaden på ATF typ A och ATF typ F/G? går de att blanda? Troligtvis är det den gamla ägaren fyllt på med F/G, men är inte säker. Båten är en Nimbus -74 med MD21A Kan man fylla på med denna F/G eller blir det helt fel?
  8. Ok tack, då ska jag prova 20-40 oljan. Det finns ju en del skrämselpropaganda när man googlar runt om att man inte ska använda annat än den gamla 30-oljan i en gammal motor, men jag tycker det skulle vara konstigt om det rent praktiskt skulle skada med lite bättre olja.
  9. Då var det snart dags att doppa ned Nimbus 26:an med e MD21A- motor. Slarvade lite i höstas så det iget oljebyte gjort så jag hade tänkt göra det nu. I instruktionsboken står det att det ska vara 30-olja i den, Är det någon fara med att i stället hälla i vanlig 10/30 mineralolja i den? Alltså inte teoretikt utan är det andra som gör det utan missöden? //stefan
  10. Ja kölen är ju ganska hög bak så det verkar logiskt. Vad är slingerkölen?
  11. Jag har kollat runt på lite Nimbus 26 båtar på Blocket och sett hur olika de är uppallade. Det jag funderar på är hur man egentligen pallar upp båten. Jag har en själv som jag ställt på ett 6 m släp med vikten på kölen som pallas upp på 3 ställen och 2 st v:n som hissats upp för att den inte ska välta. 2m i bakändan hänger utanför och där har jag pallar i ytterkanterna där lite vikt ligger på. Hur ska båtens tryck fördelas egentligen?
  12. Om jag förstått allt rätt är båda tankarna på styrbord sida? Såg i en annan tråd där det diskuterades om lutande Nimbus, kanske beror på det då.
  13. Aha luckan där batterierna är och under passagerarsätet nånstans? Var hittar jag dieseltanken då?
×
×
  • Skapa nytt...