Jump to content
Monday 22 July 2024

kaptenfulsprit

Medlemmar
 • Content Count

  18
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About kaptenfulsprit

 • Rank
  Kadett
 1. Hur ska man kunna veta årsmodell på en murena ? jag vet att senare modeller har kraftigare bottenstockar mm. men hur ska jag veta att just dom är dom kraftigaste..finns det annat sätt? jag vill ha mer info än som finns på sailguide.Tack till den som kan.
 2. är det nån som har provat att dra nån efter sej nångång? då menar jag inte en stor fet ribb som självklart drar,utan en lite mindre..en sån där som man har råd att köpa.för jag vill både ha & kunna.
 3. hallo är det nån som funderat över var ordet babord kommer ifrån?jäkligt konstigt ord i allafall.
 4. å det ligger ju faktiskt mer åt öster än väster!
 5. öregrund OKQ8. bensin,diesel,gasol, fvatten,mm mm. varv runt hörnet,.
 6. hallo jag har en bellona 23 årsm79/80 till salu.om du finner den modellen intressant. står i sthlm .
 7. 6,2 kw diesel, och har inte fått det att storkna än, och är så tungt så man behöver inte ens skruva fast de.
 8. ja det namnet känner jag igen :)men det blir snarare dyra år..
 9. nä inte om man bara ska kolla sånt.men vi är 3st som bor ombord, å grabben är 14år
 10. men via telefon är det ju ganska dyrt per minut, finns det inget fast avgift,,och kanske via satellit
 11. hallo är det någon som har någon uppkoppling ombord ? eller vet vilket/vilka företag som har ett bra system?
 12. jo jag är allvarlig,ibland när möjligheterna till val är små får man ta vad man får.att det kommer in dy imotorn är jag inget orolig för, insuget sitter 1,5 m upp och det är ett slutet system.hon är koppar slagen och cirkulationsslang kan jag lägga mot skrovet ändå.åså är det en bottenstock på ca 25 cm.
 13. skeppohoj,.sitter å funderar över om man kan fastna i dyn med en 18 meters trålare som ligger för kaj över vintern,det är lite grunt där, hon kommer stå i 20-30 cm lös å slemmig dy.det är ju endå en kraftig motor och propeller. så jag är lite tveksam till detta.men det finns andra som tror det.vad tror ni, har ni vart med om det här ?
 14. ho ho för några år sen seglade vi i eskad om 3 st ganska stora segelbåtar med c:a 25 man/kvinnor till gotland, full bunkrad med mat o glada vänner,dj (en i gänget)en pall groggvirke, överflöd av skogsatjärna. 16 sekundmeter på kryss,vid tillfället var jag rodret, och utnämde mej själv till kaptenfulsprit. drejja bi å skalka luckorna! där kom vi. vårt tale sätt var WE DOIT..som vi oxå lät trycka upp på våra tröjjor.
 15. halloj jag har inte fått någon kajplats ännu så jag luskar efter lite alternativ ,men man vill ju helst kunna gå iland,så att ligga på svaj är ju inte så kul.
×
×
 • Create New...