Gå till innehåll
tisdag 23 april 2024

skrotis

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    17
  • Gick med

  • Besökte senast

    Aldrig

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om skrotis

  • Placering
    Kadett
  1. Jag ska bygga om hela styrhytten (tak o sidor) likaså ruffen. Materialet nu är playwood och den är dålig under vindrutan, därför tänkte jag göra limträskivor som jag kan bygga av. Jag har tillgång till en limpress och olika fräsar som jag kan göra spåntade ribb med och det är ribben som ska limmas för att ev bli däck, sidor o tak, vad tror ni om det, kommer skivorna att stoppa för väder o vind när jag har behandlat dem efter alla konstens regler. Lennart.
  2. en bild på objektet som ska få sig en ansiktslyftning. Lennart.
  3. Jag vill förtydliga mig, jag menar yttertak och däck. Lennart.
  4. skrotis

    Limträ????

    Tänker byta rufftak och taket på styrhytten nu i vår, min fråga är om jag kan limma spåntade bräder (fura), och därefter slipa olja och lacka eller spricker virke sönder. Jag är jättetacksam för svar av någon som har erfarenhet av limning, även andra allternativ mottages. Lennart.
  5. Nu begraver jag scanian och må den vila i frid. Jag har skänkt bort den till en kille som tänker sätta den i en lastbil, så nu är jag av med den. Jag har köpt en annan diesel en Albin AD-21 som har lägre Hk men är ca 5-600kg lättare än scanian och jag får ett dansgolv där förra motorn förstörde yta. Mvh Lennart.
  6. Jag har inte fått fart på motorn, han som trodde att det var tändningen är nog lika kunnig som mig på dieslar dvs helt okunnig. Jag tror att jag ger upp den här motorn och säljer den till någon som kan fixa den, den kostar mig för mycket pengar och energi utan att jag ser någon ljusning. Enda chansen för mig är att montera ur motorn och transportera den till en verkstad för att någe proffs ska kunna ställa diagnos och laga den därför har det slagit mig att ett motorbyte är ett allternativ så är det någon som vill bli scaniaägare så säg till. Mvh inte så glad Lennart.
  7. Nu finns det hopp igen, om några timmar kommer det en kille som ska titta på tändinställningen. Han tror att den ev flyttat sig när jag drog loss motorn så det är bara att hoppas på att han har rätt. Hoppfull Lennart.
  8. Det är kolvringarna som sitter fast men jag tro att de är loss nu, jag var och köpte en dunk med fotogen som jag hällde i spridarhålen efter att jag fick fylla i mer i tre av hålen så verkar det att sluta försvinna nu har nivån varit samma i ca två timmar. Nu är det bara att hoppas, på måndag om nivån är bra så byter jag olja och gör ett nytt startförsök. Lennart.
  9. Hej igen, är bortagning av topparna nästa steg eller vad göra???? Lennart.
  10. Hej igen nu är alla era tips utförda, jättefin dimma ur spridarna men motorn startar inte ändå. Min fråga nu är om spridarna skall bottna i hålet med ev packning eller som jag har det att man bara hänger ner dem utan motstånd? Det jag vet nu om dieselmotorer är att luft måste bort för att de skall fungera så verkar spridarna sakna någonting. När motorn kan tända på lite eter i luften ovan insuget så borde kompresionen vara godtagbar eller vad säger ni? Mer svar, Lennart.
  11. Tack för alla tips men det verkar inte hjälpa på denna motor, jag har gjort som ni har skrivit utan resultat. När jag skruvar bort rören som går till spridarna och kollar trycket så kan man nästan hålla mot med fingret är det normalt? Jag blev desperat och provade att spruta lite startgas ovanför förgasaren samtidigt som jag körde startmotorn då startade motorn till ögonblickligen men sedan var den som vanligt igen. Hur skall motorstoppen vara vid start den är fjäderbelastad? Om ni har fler förslag så kom igen. Tacksam Lennart.
  12. Alla startförsök har misslyckats vi luftar på alla tänkbara och otänkbara ställen och kan få fram ett litet pys här och där men ingenting verka hjälpa. Jag lånade en kompprovare men den hade ingen adapter som liknade mina spridare så där gick jag bet så nu är det upp till er att komma med förslag hur jag skall gå vidare. Tacksam för alla förslag, Lennart.
  13. Hej, jag har inte provstartat den ännu för jag vill smörja ett tag till innan jag sätter tillbaka spridarna. det är ju så djävla trångt att sätta på vattenslang till kylningen (vad händer annars med impellen?), men i slutet på veckan skall den provstartas. Lennart.
  14. Jag köpte den här båten för ett tag sedan, det är en träbåt ca 8.60 x 2.80. är det någon som vet var den är byggd eller någonting som kan vara av intresse???????? Lennart.
  15. Hej, nu har jag vevat min scania ett hundra varv dagligen med olja och diesel och snart är det dags för provstart. Min fråga nu är om någon har lite fakta om skak 4an jag är intresserad av all fakta som som jag kan få. Tacksam för svar. Lennart.
×
×
  • Skapa nytt...