Gå till innehåll
måndag 29 april 2024

Jullle

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    23
  • Gick med

  • Besökte senast

    Aldrig

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Jullle

  • Placering
    Kadett
  1. Så här ser min ut invändigt !
  2. aa okej. har själv lite problem med greppet. men nu har jag fått hjälp av dig med hur mycket båten väger. så nu kan jag tala om för propellernissarna hur mycket den väger iaf ! Har du inte några bilder inifrån båten ? vore kul o se hur din ser ut invändigt !
  3. okej, de låter bra. Kor rigg , jag med ! har du bra grepp vad har du för propp ? hissning ?
  4. Gör det du. har du lång eller kort rigg ? vet du vad skrovet väger ? Skulle tro din gör en bit över 40 knop. Min knop mätare går till 35 knop. mätaren slår i botten hur fort som hälst ! så tror till och med min gör 40 knop.
  5. Inte mer ?? Jag har 50 hk på min, hörde en annan som sa att hans gjorde 40 knop med en 40 hk ( den var i oförsig ny ) Går din stabilt i kurver osv ?
  6. okej, ser ut som du och jag har samma båt modell ? Hur många hk har du ? berätta lite om hur din går osv ? :-)
  7. Okej, har du någon bild på din ? Jag har 50 hk på min ! men den är lite som du säger man får ta det lite lugnare i svängarna !
  8. Jullle

    Jofa 500 !

    har en jofa 500 ?Någon som vet något om den ? Någon som kanske till om mer har/haft en ? SKulle vara kul o veta lite om båten som tex max motor styrka osv !
  9. är ni på semester ? Nej då men snälla svara ! Måste veta om jag sak köpa en ny propeller. för då ska den andra lämnas tillbaka !
  10. Kom igen nu gubbar !! Ett svar på mina frågor skulle inte sitta fel må jag lova ! :-D
  11. Hej igen, köpte en 17 tum. Var och testa ida. jag har som sagt bytt växelhus. då hade jag en 17 på det gamla. den 17 gick bra, hade då bra fäste. så vi tog en 17 nu med, och trode de skulle bli bra. men nu är det så att den inte riktigt får feste, den vill gärna släppa. Har testa ställa motorn på olika sätt . har den på 2an. På 1 så vill båten bara lägga sig ner. går där inge bra alls. på 2ans går den ok men vill som sagt släppa. 3an funkar inte överhuve taget. det står några siffror på propellrarna.( 3x13.25x17 på den gamla) (oc3x12x17) på den nya. Om jag ska byta propeller vad ska det bli för stigning och tum ? Är inte så haj på propellarar ! ! ;-)
  12. Okej , Ska åka och titta på en sådan varvräknare. Bor i haninge så har ett biltema precis här i krokarna. Okej , tror min båt går snäppet vassare en ditt exempel finnsport. Men vet ej bara en tanke. Faktumet är att min båt även går bra i lite hårdare sjö ( för sin storlek,vikt, osv ). Min båt tror jag ej klarar mer en 50 hk . För du sjunker den !! ;-)
  13. okej, ska testa altinativen.Men vilken toppfart bör jag nå med båten ? med som sakt en 50 hk. dra en vild gissning ! !
  14. okej, Ja satsar på en 19. Efter som båten har haft ett riktigt bra axx så borde den klara av 19. men som du säger inte kul om båten knapt orkar plana. Jag ser till så att jag klan byta in den till en 17 om det inte funkar. Har tyvär ingen elektrisk trim och tilt. Hel värdelöst. vad kosat det att köpa en sådan ? klarar man av att sätta på det själv ? Tror att båten väger runt 200 kg ? kanske mindre ? hur många knop bör jag komma upp i med en 50 hk ?
  15. Okej. Jag ska fråga dom. Jag ska ditt på fredag och hämta båten . Dom har då planat toppen samt bytt alla packningar i cyllen. Gör det någon skilnad när man planat toppen ? Han på pampas trodde att en 19 skulle funka , lite sämre axx men annars skulle det funka.( trodde han ) Får jag ut mer fart ur en 19 ??
×
×
  • Skapa nytt...