Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

svala

Företag
  • Innehålls Antal

    3
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om svala

  • Placering
    Landkrabba
  1. svala

    Dyr transport

    Tjena Kolla med dom fina varven på västkusten. Deras båtar körs ju ner till olika länder på kontinenten, men bilen som kör måste ju gå tom en väg. Kanske Du kan ha tur och få tag i sådan transport. Jag förstår att tid också är en kritisk faktor hos Dig. Lycka till
  2. Du är inte ensam om frågeställningen, men låt oss försöka bena ut den. - vi börjar med focken. Normalt borde den vara sydd i en relativt kraftig duk. Det, tillsammans med att den bara är ett par år gammal, talar för att det kan löna sig att låta sy om den, dock bör man tänka på förlikslängden. Om det är en fock med full förlikslängd måste man korta av för att den skall få plats i rullsystemet och då går kostnaden upp något. - sedan genuan. Den är troligen sydd som lättvindsgenua i ganska lätt duk, vilket gör att den inte klarar de hårdare vindar som Du seglar i med den delvis inrullad. Alltså är nog rådet att sy en ny rullgenua.
  3. Ni talar mycket om motorseglare, men vad är det egentligen man är ute efter när man säger motorseglare. Nauticat har en annan typ som heter pilot house sailing, som är fenkölade och seglar bra, och som har kvar den dubbla manövermöjligheten. Den minsta 32-fotingen är en mycket värdig ersättare till NC33:an om man vill ha bättre seglingsegenskaper. Man bör dock veta att 32:an kom första gången 1990 och det gör att priserna håller sig kring miljonen för de billigaste begagnade.
×
×
  • Skapa nytt...