Gå till innehåll
fredag 29 mars 2024

miniraser

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    132
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av miniraser

  1. Tigersåg har jag och även tänkt i dom banorna. Om det inte blir helt rakt gör inte så mycket.
  2. Känns som ett evighetsgöra 😄 Men det är ingen förlust i att testa.
  3. Jag hittade en bild på nätet. Dom ser ut som mina, fast mina är i bättre skick.
  4. Inte för att det spelar så stor roll, men jag ska ha dom till en flytbrygga. Dom är 3 m lång och jag vill dela dom på mitten. Som det är nu så är dom alldeles för tunga att hantera. Tyvärr så har jag ingen bild på dom ser. Motorsåg blir för varmt. Nu har jag noll kunskaper om surfbrädor, men består inte dom av en träkärna och någon glasfiberarmering?
  5. Jag har ställt frågan på andra sociala medier, men det verkar inte vara någon som har ett svar.
  6. Jag fick lite bättre ordning efter ett tag. Men det märktes bara med 2 - 2/12 personer i båten. Varken fler eller färre. Nu har jag gjort en del jobb eftersom hela motorn och halva båten hamnade under vatten 😪 Ska sjösätta vilken dag som helst. Ska bara bygga färdigt den nya sleepern först.
  7. Jag söker tips på hur man bäst kapar flytpontoner. Det är tjock hård gummi runt dom.
  8. miniraser

    färgspruta

    Jag håller att renovera/bygga om en gammal båt. Det jag funderar på är om billiga el-sprutor från Biltema/Jula kan räcka till med original munstycke. Det ska användas till topcoat, lack och även användas till tak och väggfärg.
  9. Oj vilken rolig och bra information. Det stämmer bra att det är lång rigg. Jag slog till och köpte den igår för 2100:- Växelhuset renoverades för några år sedan. Enda kända felet är att ibland måste man pumpa lite på blåsan vilket jag tror är ganska lätt åtgärdat. Jag tänker byta slangen, blåsan och rengöra förgasaren.
  10. Jag undrar över ungefärlig årsmodell och vikt på den här motorn.
  11. Tack! Vilket bra svar. Kände inte alls till den sidan
  12. Vad kan en sån här gammal motor väga? Är det möjligt att få till startmotor och generator?
  13. Jämnade ut gropen i kölen lite. Får se sen om jag gör det bättre med ett längre rör ovanpå. Det var allt jag har att bjuda på idag.
  14. Förlängde kölen lite, fast inte lika djupgående
  15. Någon gång ska vara den första, jag känner mig ärad 😂
  16. Polyester på Som synes så är det en ganska stor grop som kommer jämnas ut till något bättre.
  17. Här har jag ändrat kölen med hjälp av plaströr.
  18. Jag har bara plastat smågrejer tidigare och aldrig använt fleece. Så det här är helt nytt för mig och jag får rädda lite misstag eftersom. Det är trots allt en båt jag räddar från att eldas upp och jag kommer inte att vara allt för noga. Men det är helt klart roligt att lära sig något nytt. Jag ska försöka lägga in bilder här nedanför.
  19. Igår var jag och jobbade lite mer med kölen och slipade ena sidan av båten.
  20. Mariner år 85-90 40hk Gummiupphägningarna som sitter mellan rigg och drev behöver bytas. Är det något som fortfarande går att få tag på och vad kostar dom?
  21. Nu har jag skrapar botten och delvis slipat den. Jag har även byggt på kölen med plaströr som sedan kommer plastas (är inte färdig med bakre delen ännu) Jag har även format om kölen i fören så den ska bryta vågorna bättre. Även det löste jag med plaströr som sedan täcktes med spänt fleece. Fleecen är även behandlad med polyester. OBS! Bilderna på mobilen är tydligen för stora för att ladda upp, men jag kan fixa det senare via datorn om intresset finns.
  22. Vilket härligt test och tack för att du delar med dig. Nu är jag helt övertygad att även topcoat kommer duga
  23. Jag resonerar så här. Det är ett budgetbygge som med underhåll ska hålla ca 10år och har det fungerat för båtbyggare och fortfarande rekommenderas i butikerna så borde det duga åt mig. Ursäkta min otydlighet i trådstarten. På båten som används dagligen så är det epoxy som gäller.
×
×
  • Skapa nytt...