Jump to content
Saturday 18 May 2024

xcedro

Medlemmar
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About xcedro

 • Rank
  Kadett
 1. xcedro

  Annonsering

  Någon annan som har problem att annonsera? När jag kommer till steg 3 står den bara och laddar, kommer inte vidare. Trodde först at det var bara med iPad men samma sak med PC.
 2. Har haft båtar i mer än 40 år men aldrig bytt färskvattnet, bara kontrollerat glykolhalten och ev fyllt på. Helt klart är dock att dagens motorer inte är av samma gjutjärnskvalité som förr. Jag är dock övertygad att dagens motorer rostar snabbare innifrån, glykolens hållbarhet är kanske också sämre? Det ska finnas en gkykol som inte behöver bytas ut som jag ska kolla upp. Efter kylvattenbytet har motorn gått ytterligare 10 tim utan någon störning eller vattenspår i drevhuset, varför jag känner mig trygg och glad att inte lyft toppen.
 3. Hoppas jag löst problemet. Hade inte bytt glykolblandning sedan motorn var ny. Ska spola rent och fylla på ny färdigblandad glykol. Visste inte att Japanerna levererade sådan kavlité att motorn rostar innifrån!
 4. Ok,Vad skulle det annars kunna vara? Oljekylare har jag inte.
 5. Saknar oljekylare så det borde vara topplockspackningen. Kylvatten har kommit hela tiden under motorgång, varför det är märkligt att packningen gått. Inget lar heller inte hörts.
 6. Har en 8 år gammal D2-55 i min segelbåt. Har plötsligt fått lite olja i kylsystemet. Finns inga tecken på vatten i motoroljan. Är på segelsemester måste det åtgärdas?
 7. Landuppkoppling vid åska? Spelar det någon roll om man har landuppkoppling vid åska om man har transformator och jordfelsbrytare? Givetvis startkablar i vanten också.
 8. Furono Radio Ocean R 4800 lär vara en kmb VHF-AIS. Någon som har erfarenhet av detta paket? Borde väl kunna kopplas upp mot Raymarines plott?
 9. Det gäller en fast, har redan en handburen. Hade hoppats på en intergrerad med AIS men det lär väl dröja.
 10. Kan någon rekommendera någon bra VHF?
×
×
 • Create New...