Gå till innehåll
tisdag 23 april 2024

tjompa

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    20
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om tjompa

  • Placering
    Kadett
  1. Maskindisk? Du menar tabletter man har i diskmaskin och då kanske utblandat i varmvatten?
  2. Ett långshot. Vad säger ni om att använda t.ex. Absorb Plus alt. den gamla trotjänaren sågspån för ändamålet? Tänkte mig att det var lättare att dammsuga men då kanske man ändå inte får med olja etc. och det blir dubbeljobb.
  3. Bra tips! Blir alltså till att kavla upp ärmarna och köra the dirty old way för hela slanten. Grannarna på klubben kommer älska synen av oljig svettig och halft förbannad mam .
  4. Hej och hallå, Det ligger till så att jag måste tvätta bort en större mängd olja från kölsvinet på båten. Det handlar om en halvöppen liten stålbåt där tidigare ägare förmodligen dragit bottenpluggen ur motorn utan att tänka sig för (kombinerat med att aktuellt oljeläckage). Jag tänker mig att jag kan pumpa upp vatten/oljeblandningen i dunkar (från t.ex. Biltema) för vidare lämning till återvinningscentral. Dock behövs något ytterligare att skrubba och tvätta med, något som löser upp men inte kostar fläsk å femti. Hur ska man göra detta på enklaste och mest prisvärda sätt? Det som slagit mig är mängder med trasor (eller gamla sängkläder) samt dunkar med avfettningsmedel. Dock oklart om de klarar av jobbet. Alla tips är av godo!
  5. Passar på att svara själv för arkivet och andra som kan vara intresserade. Basprylar och saker som är generiska går att hitta via de vanliga större handlarna. Vidare så har Drevia en hel del via sin e-handel. Hittar man inte det som önskas där så verkar det mesta gå att finna via Marna (de som byggde motornerna) och deras egna e-handel (norsk).
  6. Hej och hallå! Råkade spontanköpa en gammal varpbåt med en Volvo Penta MB10:a i igår och efter en snabbkoll med vännen så kom vi fram till att en del bruksdelar behöver bli lite finare. Är ute efter fördelarlock, rotor, tändkablar, oljefilter och bränslefilter i ett första steg. Frågan är: Vart hittar man delar till de här gamla sakerna lättast / mest prisvärt? Har vanliga handlare möjlighet att beställa hem eller är det till att gå via t.ex. Marinepartseurope.com eller kanske något bättre ställe? Tacksam för svar. Behöver komma ut och fiska innan midsommar .
  7. Hur ser ni på SeaPilot då? http://itunes.apple.com/se/app/seapilot-for-ipad/id495638350?mt=8 http://www.stockholmradio.se/seapilot Edit: La till klickbara URLer Senast ändrad av tjompa | 05 juni 2012 | 00:09
  8. Hej och hallå forumet. Första dagen på semestern har en mycket vital del till mitt kapell gått sönder. Ligger SV om Yxlö och skulle verkligen verkligen behöva hitta någon som har lite kapellprylar på hyllan (och som ligger i närheten). Alla tips motages mer än tacksamt! Så känner du till området eller bor kring Åkersberga och har båt, snälla hjälp. Karta där jag befinner mig. Passar på att lägga med en bild på fästet som sitter i båten, som gått sönder. Senast ändrad av tjompa | 19 juli 2007 | 01:45
  9. Passar på att bumpa tråden för att se om några fler har intressanta erfarenheter kring TV och stholms skärgård. Är rätt nära ett köp, behöver bara en liten knuff.
  10. Underbart med alla svar. Tackar och bockar! Efter att ha tänkt lite i frågan själv så känner jag, som flera andra vart inne på, att man ska stödja ett privat intiativ. Om de dessutom fungerar bättre så är det en prefekt bonus. Blir således SSRS för min del. Återingen. Tack.
  11. Hallå forumet, Nu kommer sommaren med stormsteg och det är dags att uppdatera abonnemanget hos Sjöassistans och/eller SSRS. Personligen så har jag lagt min pengar på just Sjöassistans tidigare men funderar på att bya över till SSRS. Vilka har ni och varför? Vem är bäst, trevligast och så vidare?
  12. Lösningen låg som vanligt lätt tillgänglig. Var en felkoppling i en bortglömd plint mellan motor och batteri... ... skyller på att vi körde ett 40h´s arbetspass innan problemet uppstod och vi gick därifrån. Tack för hjälpen.
  13. Grymt bra. Tack så jättemycket! Ska genast printa, de där skall med ut till båten i morgon eftermiddag...
  14. Man kan ju inte kunna allt . Fegissnöre kollat. Kollat allt som en rookie kan tänka sig kolla. Målet var att få den i vattnet till midsommar, med ett 40h arbetspass de två dagarna innan som följd. Gissa om jag och min kära medhjälpare kände oss besvikna...
×
×
  • Skapa nytt...