Gå till innehåll
tisdag 23 april 2024

Kneten

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    97
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

1 Neutral

Om Kneten

  • Placering
    Kapten
  1. Kneten

    Relingslist

    Jag har en Monsun 31 där relingslisten är dålig. Är det någon som funderat att byta till en aluminiumlist, då kan man flytta upp mantågsstöttorna dit istället. En ny teaklist kostar ca. 2000,-/m. Kneten
  2. Skall byta motor i min Monsun 31 och funderar på om det går att få dit en tankmätare! Är det någon som har gjort det?
  3. Kneten

    b230

    Har en sportbåt som det satt en AQ120B i, bytte till en bilmotor B230 med mek. insprut. Den har nu bränt en cylinder och skickar ut oljan via ventilationen. Vad är skillnaden på en bilmotor och en AQ, måste det vara smidda cylindrar, andra kylkanaler i toppen eller hur ligger det till?
  4. Tyvärr känner jag att det gått fort med beslut, Hjertman har specialpris till 27/4 på ankarspelet.......Har en infälld dusch på babordsidan som ställer till det, därför tyckte jag det var ide att flytta badstegen Varför räcker det inte med en fjärrkontroll? Styrenheten är ju enkel att dra över till babordsidan, och som sagt man flyttar över vikt där det behövs!!
  5. Tack för svar, har bestämt mig för ett Lewmar Profish med box för badplattform. Kom på att det är enklare att flytta badstegen som sitter på styrbordsidan till andra sidan, tror att kojen ger mer styrka i akterspegeln och då kanske jag kan ta bort några av dom blytackor på ca. 80 kilo jag lastat bredvid vattentanken ut mot skrovsidan. Har ingen lutning förrän det blir tomt i vatten och dieseltank!!!
  6. Kneten

    Ankarspel

    Tänkte investera i ett ankarspel och ta bort den ankarsläppare som sitter på min Maxim idag. Kan någon rekommendera något, vet ej om det är blyad lina eller kätting som gäller. Kätting blir tungt på fel sida, nog tyngd på babord ändå! Band verkat ute!
  7. Hej, ser ut att bli en aning vått när den skall gå i vatten!!! Jag håller själv på med ett bygge, 4,8x2x0,5. Bygger i 10 mm. plywood som skall plastas och sedan två medar under med rostfria skenor. Lycka till!
  8. Jag har frågat ett småbåtsvarv som bara jobbar med att laga båtar, han menade att man måste slipa upp och plasta i matta men att det antagligen spricker igen. Däcket är för klent byggt, vill gärna spricka runt hörnen fram på överbyggnaden. Men det vore intressant att få höra om det funkar med spackel, vi är nog många med samma problem!!!!!!!
  9. Jag köpte 3 mm. matta på Hjertman, den som är vanlig i båtar. Limmar direkt på plasten med vattenbaserat lim. Tycker det blir mörkt med teak eller mahognyplywood. Gör också om toan, handfatet är ju oanvändbart om man inte är akrobat, går inte att få huvudet över det.
  10. Problemet är löst, det blev en mycket grov slipskiva i rondellen. Vilket skitjobb............
  11. Har någon ett förslag på hur man får bort limmet under den vita luddmattan. Jag har provat med aceton, t-sprit, bensin och limtvätt. Verkar som det måste slipas bort. Tacksam för förslag, vet att det är fler som klätt om sim Maxim!
  12. Kneten

    Rutor

    Är det någon som satt in rutor med aluminiumbågar istället för dom i plexi som är original. Tog bort mina och det höll dom inte för, var dessutom ganska slitna och läckte!
  13. En kompis sa att man inte behöver byta membran vart 7,e år, är det någon som vet vad som gäller?
  14. Vad är utväxlingen på drev 270d, någon som vet var det går att få reda på?
×
×
  • Skapa nytt...