Gå till innehåll
onsdag 24 april 2024

Pitti

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    15
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Pitti

  • Placering
    Kadett
  1. Hej,jag har startproblem med nämnd motorn.Startmotorn orkar inte att vrida Motorn runt.Fick lite hjälp med strömmätning,mätinstrument visa på batteri 12 volt men motorns ström är bara 10 volt.Så det verkar att Motorn få från batteri bara 1o Volt fast än batterie är ladat och har 12 volt på gång. Vart nånstans ligger felet? Så jag be alla som kunde veta om ett svar jag sjösatt booten på Fredag och kommer ingenstans och ligger kvar längs vid sjösättningsramp behöver få motorn i gång och helst med elektrik. Tack för alla kommande svar och önskar alla en bra bra båtsäsong. Hälsningar Pitti
  2. Hej,jag försökte att hittar i de vanliga butikerna en mekanisk logg i kanske modernt form lik nån mekanisk logg som fanns förut för de äldre båtarna tyvärr utan framgång.Vet kanske nån vart nånstans man kan fortfarande köper dem,eller finns det nån som har en bra komplett fungerande äldre mekanisk logg att säljas?! Det vore jättebra om jag kunde få tag på nån mekanisk logg jag ska vara i nödsituation oberoende av gps eller elektronisk logg det kan vara förödande om dem lägger av.Ävenså tycker jag att det är då och då kul att kör bara med hjälp av mekanisk logg,kompass och sjökortet utöver att det kan vara mycket till hjälp att kunna håller på med utan till vid en obehagligt situation. Fortsatt även er en trevlig saison.Hälsningar Pitti.
  3. Hej jaq behöver lite hjälp ifrån nån som vet mycket bra om materialuppbyggnaden av dem gamla crescent båtarna från 70 talet. Problemet är följande:dem här båtarna är byggt med ett flytande block förut och aktern med två stycken en på styrbords och en babordsidan om motorutrymmet. Jag ska skruvar fast aktern på babordssidan en badbrygga och på styrbordssidan ett reservmotorfäste för en liten reservmotor. Överst över de flyttande blocken går det bra att skruva med en vanlig bra skruva och dra åt med muttern men neråt är jag tvungen att fästar precis på just det där flyttande block.Jag ringde Cremo som byggte crescent som sade att det finns bara två materialalternativen antingen är flytande blocken fyllt med luft eller det är skum,Plastskum eller nåt sånt.Om det är skum kann man ett litet hål borra och fyller hålet med epoxi och skruvar fast badbryggan eller motorfäste med en plåtskruv är flyttande blocken fullt med luft och man borra i förstörar man hela uppbygnnaden av flyttande blocken och och hela skälet att har ett flyttande block således att båten inte sjunker när det fylls med vatten är förstört. Således behöver jag tips från en som vet mycket bra om dem där båtarna och vad jag ska göra.Endaste alternativ som jag vet att neråt vid blocken limma fast med stålepoxi och tätar runt omkring med marinepoxi för att störst belastning ligger egentligen uppåt på badbryggan eller motorfäste precis där jag kan skruvar fast dem. Så hoppas jag att nån kan hjälper.Hälsningar och har ni en bra båtsäsong ochså,Pitti
  4. Hej goda båtsvänner,Köpte min första båt förra hösten.Tänkte kolla impellern och byta eventuellt. Så frågan hur kommer jag åt den och hur sliten måste impellern vara att utbyte krävs.Hörde att man brukar byta inför varje säsongen.jag har en johnson 35 hk från 82.
  5. Pitti

    johnson är det skit

    Hej,jag har en johnson 35 hk från 82 den går skitbra du måste bara vårda den som alla andra märken.
  6. Hej en gång till.Jag ska göra uppmärksam att jag vid min föra inlägg förväxlade impellern från kylvattenpumpen med proppelleraxeln för misstag då ser man att jag har inte än so mycket kunskaper om motoren men det kan bara blir bättre.Så om nån skrattar nu!?Jag med! Men kanske finns det då nån som kann berättar hur man kolla upp impellern och således byta utt vattenpumpen eller impellern.so att jag kan kolla om det saknas blad eller inte vid upptagning för vinterförvaring eller på våren. Tack säger Pitti.
  7. Tack ni båda två för ert svar jag tänkte egentligen ochså att det finns inga problem med motorn eller vattenpumpen utan att det beror nog för att det blir för varmt vid låggången om man hålla på för länge. Att köpa en låghästmotor tänkte jag redan på och blir aktuellt nästa år samtidigt tycker jag är det bra om man har so en äldre tvåtakter. Jag bor här ute i Nynäshamn och havet är inte långt utanför Torö och Landsort är det oftas tufft vid blåsigt väder så det är bra att man har nån reservmotor ochså. Min impeller är i ordning jag bytte för fyra veckor sen min propeller och köpte nån propulsepropeller med fyra blad och det går utmärkt bra så jag kan till och med rekomenderar propulse en jättebra propeller där man kan utbyta bladen vid grundstötning.Och min svallerstrål verkar är så som det ska vara. Men det finns nånting som jag funderade ochså kan kanska vara problemet: Båten är en äldre Crescent HT50 från 70 talet som jag köpte förra året med motorn, vajern för att styra reglaget var helt nersliten så jag demonterade vajern och monterade en bra hydraulstyrning med oljetryck. Men ett problem dykte upp att jag kan inte tippa upp motorn då motorutrymme aktern är för trångt jag fick att kära ut lite grann hålen för kablarnar på akterns styrbordssidan.Så att den ena sidans oljeslang kunde röra sig åt riktningen helt och hållet. Således kunde jag den här säsongen inte tippa upp motorn fastän jag har en lösning redan funnit som jag ska fixa nästa våren så att jag kan tippa upp motorn,men problemet blev att det sätta sig fast havsväxter så småningom,en gång drog jag på mig dykdräkter och städade under vattenlinjen.Problemet vid propellern verkar inte vara allvarlig,men kan det vara att det har fastsatt sig havsväxter innanför kylvattenhålarna strax under vattenlinjen där pumpen drar in vatten för kylningen. Jag är inte så en motorkännare men jag antar att hålarnar är för att suga in vatten som omloppskylning.Vid hög fart måste det kanske inte vara ett problem att har lite havsväxter innanför för att vatten som kommer in har nog en hög tryck vid hög fart,men om det gör på låg varv kunde jag förställa mig att det är ett problem beroende hur mycket det av växter finns innanför och då blir det allvarlig och motorn få för lite omloppsvatten,men på andra sidan vid helt tomgång när man startar motorn och låta kör tomgången suga den in vatten och det kommer nog ochså tillräckligt vatten ut igen ovanpå inte mycket men det funkar. Kanske har ni eller nån annan mer erfarenhet än jag och kan mer om detta och kan berätta. Tack i alla fall för ert svar och lycka till och har ni det kul med båten ochså.Tyvärr är sommaren slut men den nästa kommer bestämt. Hälsnngar,Pitti
  8. Hej,goda Båtsvänner jag fick på lördag Kylvattenalarm vid Trolling på ovannämnd Motor.Jag ska nämnar att jag körde över minst en timme i låg fart med runt omkring 1,8 till 2,3 knop.När Alarmet gick,som är fruktansvärt skräcksam,tog jag spöet omedelbart in och höjde farten. Således upphörde kylvattenalarm ochså. Så min fråga kan det vara att så en gamla 2 Takter inte tåla så jämt låg fart under lång tid och vattenpumpen lägga av. Jag körde efter alarmet ett tag i olika varv upp till maxfart och vattenpumpen körde som det ska vara och det kom inget alarm mer. Är tacksam för alla svar som kan mig lungnar eller vidarehjälpar,jag ska uttnyttjar dem sista fina dagarnar utan att få motorhaveri på havet inför säsongens slut. Hälsningar Pitti.
  9. Hey,har den ovannämnd motor på en Crescent 50c HT från 73..Båten har vanligt vikt 350kg,Med all utrustning som Ankare,Bensintank,Fiskeutrustning,Verktyg och andra grejor,Motor och mig själv vägar Båten kanske 550kg. Båten går max 6 knop med vinden. Det är misstänkt långsamt.Måste nämnas att det finns ett rätt hög kapell på Båten men som är ganska vindsnittigt utformat och det verkar att det finns ingen stor skillnad i maxknop med lossade eller uppdragna Kapell. Således är det nåt fel på Motorn eller är det vanligt för den här Motorn och dem här förhallenden.Hörde ochså att det skulle går betydligt fotare med en 4 Takter än med en 2 takter inom samma hk.
  10. Hey,jag bor här ute i Nynäshamn det är jättebra fiskevatten. Tänkte fiska då och då med nät på Torsk,eller Flundra eller Havsöring för husbehov. Köpte nåt nät 60mm Mask,30m lång,5 fot djup. Har aldrig gjord det. Läste om att man behöver utom nät sänklod och vakare med flaggor eller klot eller kryss beroende om det är överseglingsbart och att man mäste utmärke det mitt ägarens personuppgifter. Vart nånstans kan jag få tag på sänklod vakare med flaggor eller klot ect.Och hur gör man bäst att lägga ut nätet smidig och framgångsrik.Och om mitt fiskenät är det rätta. Vore jättetacksam för alla tips jag kan få.
  11. Problemet var att det lossade en svarta elkabel(massekabeln). Motorn kör som vanligt pålitligt igen. Tack till alla som läste den här bidrag.Det fanns ingen svar och det är svårt att bedöma utifrån. Men kanske kan jag med min egen svar och lösning bidrar till liknande problem.
  12. hej,jag behöver hjålp för min johnson 35 hk från 83. Jag fick i dag utfall av motorn utanför Nynäshamn och drev nästan på grund vid trehörningen.Motor har varit på vintervörvaring i Marinverkstaden fick all service och nya tändstiftorna och fungerade i går på vägen till järflotta jätte bra Jag hade en halv full tank kvar vid utfall,som jag fullade upp med Benzin före färden. 95 oktan blyfri,rätt mängd blyersättningsmedel satt jag till och rätt mängd olja blandade jag ochså i Benzinen det fanns gammal benzin i tanken från förra Året men det skulle inte vara detta problem.fastän att man säger att man borde tömma tanken innan man efter vintern fulla upp färsk benzin. När jag fick utfall av motorn försökte jag starta igen men det gick trögt och med feltändningar.Motorn kom igång ett moment men vägrade att kör i tomgång på högre varv ner man drar starttaget högre upp hos reglage.och spottade med delvis feltändningar och stängde sig av själv efteråt efter ett tag.Och kom aldrig mer igång.Jag fick hjälp av en annan båtsförare som släppte mig till bryggan som jag tacka honom för en gång till. Kan det vara fukt således sjövatten på motorn. Jag är tacksam för alla rekommenderingar och funderingar som ni kunna bidrag till.
  13. Finns det nån stor skillnad att använda Garmin eller Raymarine? Tänkte egentligen på kommande Båtsmässan i Alvsjö köper Garmin Gpsplotter och Blue chart, tycker att det är bra att man kan med hjälp av Blue chart planera färden i förväg. Samtidigt verkar det att det även finns bra Gps Kartplotter från Raymarine.Frågan är om det finns nåt Blue chart liknande system för Raymarine ochså. Och om det är en stor skillnad att köper från Garmin eller Raymarine.
  14. Hej,vem kan hjälpa mig.Har ett äldre värmeelement THERMO 1000 i Båtshytten som tänder inte.Det finns gått om fotogen och strömkälla är en vanligt båtsbatterie som fungerar utmärkt bra ochså. Tändningen gör man med en knapp som man måste trycka på en till två minut för att tändningen skall hända. Tyvärr hända ingenting. Således är det möjligt att reparera eller är det värre och meningslös. Vore tacksam för hjälpen. Hälsningar Pitti.
  15. Hjälp!nybörjare.Va kan det vara? Jag har en äldre Johnsson 1981/82 Modellnr.J35 ElCND 35hk då det plötsligt efter backmanövrering just denna inte mer fungerade.Manövrering sker med reglage men det sker ingen backväxling i själva växelhuset och ingen kännbar växling( tomgånskänsle) i reglagespaken fastän att växlingsspaken på motorn backa samtidigt med reglagespaken när jag den där föra back.framväxling fungerar bra.Backspärrenspak efter grundvattengång verkar inte att vara problemet då jag upptippade motorn och tippade ner igen i runläge fastän jag körde i rätt grunda vattenläge. Jag vore mycket tacksam för hjälp.
×
×
  • Skapa nytt...