Gå till innehåll
måndag 29 april 2024

tomaskrug

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    11
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om tomaskrug

  • Placering
    Kadett
  1. Jag förstår att SEPTOR 1275 ser till att rätt batteribank laddas först vilket är bra... antingen från generatorn eller från landströmmsladdaren om jag förstått korrekt. Hur ser du till att förbrukningsbatterierna töms först och spar startbatterierna? Har du en strömställare för detta där du väljer vilken batteribank som skall användas när du ligger över natten?
  2. Ok, hur löser ni att ni har två batteribankar, har ni ett relä eller hur är det kopplat?
  3. Hej, Jag har två batteribankar; 1 x 75 Ah start och 2 x 75 Ah förbrukning. Idag har en jag en 6 Ah laddare som kan ladda två banker, den upplever jag för klen... vad är en rimlig laddare? Hur många amp bör man ha för att kunna ladda upp batterierna under en natt, hur snabbt kan man ladda batterier? Tack på förhand!
  4. Tack för tipset. Jag har tyvärr ingen träbox som du har. Jag har ett utrymme under förareplatsen som jag möjligen skulle kunna använda, problemet är då, hur får jag in värmen i båten... var drar jag slangarna etc... kan man sätta värmaren i motorrummet? Det känns inte riktigt bra med tanke på brandrisken...
  5. Vart placerar man en wallas 1800 i en SeaRay 250 Sundancer -98?
  6. Hej Leif, Skicka det du har till SR.Boats@searay.com (english only), de brukar vara hjälpsamma och snabba med att svara. Lycka till, Tomas, 250DA -98
  7. Har någon erfarenhet av denna marina att dela med sig av?
  8. Min 5.7L EFI konsumerar ca 1,8 liter bensin per nm vid marschfart (22-25 knop). inte helt ovanligt för en båt i min storleksklass. Frågan är, kan man på något sätt optimera förbrukningen? Byta insprutning, byta filter, eller ger det bara mariginell effekt? Att byta till diesel är inte ett alternativ som jag ser det. Kostnaden är helt enkelt för hög.
  9. Har du några tips på något ställe, ö, strand eller liknanden som passar bra för en familj? Vill du dela med dig? Tack på förhand, far och dotter 3 år.
  10. Hur grova kablar bör man ha om man nu skall parallellkoppla två 75 Ah batterier? Räcker t.ex. 16 mm² eller behövs det grövre kablar?
  11. Tack, de verkade bra att ha och göra med. Återkommer om/när det är klart. Tack för tipset så här långt.
×
×
  • Skapa nytt...