Gå till innehåll
torsdag 18 april 2024

Will

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    70
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Will

  • Placering
    Löjtnant

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Säker på at det finns bensin i Ystad småbåtshamn? Sist jag var där för drygt ett år sedan såg jag ingen bensin utan sprang med jeepdunkar . Kan jag ha sett så fel? Kanske marinan ligger någon annanstans än i småbåtshamnen?
  2. Jag fick tag på det på första stället jag var på. På förpackningen står det att det är utmärkt för drevet och alla detaljer på båten. Har du dålig erfarenhet av metal och detta medel?
  3. Någon speciell anledning Skåne inte är med?
  4. Aha tack för svaren! Var försiktig med var du sätter det Jag har en plastbåt....hoppas det är ok. Tror ni detta medel finns att köpa hos en ordinär båttillbehörshandlare?
  5. Tack för svaret! Vad gör detta medel?
  6. Will

    Sjötulpaner

    Har någon ett bra tips på hur man tar bort dessa från ett plastskrov och drev? Har själv kört med högtryckstvätt men det är inte speciellt effektivt. Tar väldigt lite i taget trots det är en kraftig högtryckstvätt. Båten är ganska stor (26fot) och duktigt täckt från propeller och fram. Kanske en plastskrapa som man har till bilrutorna på vintern kan vara bra?
  7. Tja min 5 personers familj löste samma problem med inköpet av en 2655 Ciera Bayliner av 1991 år model. Ungerär det priset du sätter och 26 fot. Vi får plats att sova utan några som helst problem. Köket är helt ok vi har ett bensinslukande fartvidunder till båt ;-) Har dock varit ute och kört minst 2 timmar aktiv körning och tanken visar fortfarande 2/3 (d.v.s 3 rejäla dagsturer).
  8. Heh en bra tråd, jag hade glömt bort den. Jag har köpt en XC90 (får den i maj) nu föresten så min V70 slipper kånka på båten, nu kommer det t.o.m att bli helt lagligt att puttra fram i 30 med mitt obromsade :-)
  9. Will

    Parallellkoppla batteri

    Nja kassa är dom väl inte, jag har faktiskt aldrig haft några problem att få strömmen att räcka. Men jag menar att det är kanske inte en bra ide' att byta ut batteriet med skadade celler, som är det första jag tänkte byta ut. Med ovanstående lära skulle det ju kunna betyda att detta skadade batteri förstör för de andra två. Men sen kan det ju vara så att skadan redan är skedd och alla, precis som du säger, är skadade. Om jag då sätter i bara ett nytt batteri så skulle det också omedelbart bli skadat av de andra två deffekta batterierna. Alltså för att slippa en ganska stor investering (det är inga små batteri alltså) så är det kanske lönt att fortsätta använda de befintliga batterierna tills jag börjar få problem och sedan byta alla tre på en gång. Vet inte om jag fick det där förståligt :-|
  10. Will

    Parallellkoppla batteri

    Hmm då skulle man kanske (enligt denna läran) säga att jag med mina 3 batteri kan skada det nya batteriet om jag byter ut mitt sämsta mot ett nytt. Jag har ett med skadade celler, men fullt fungarande, ett med fina celler men som laddas ur snabbt och ett som är mitt emellan. De är ihopkopplade.
  11. Jag gillar effektivitet. Ha skönt på enklast möjligast sätt. I en motorbåt vrider jag om nyckeln och sen är jag ett med havet. Jag klarar att ensam hantera 26 fotaren med 5 kojplatser. Har jag ett mål tar jag mig dit på ett snabbt och relativt vindoberoende sätt. Vill jag njuta av fart kan jag det och vill jag höra fiskmåsarna skria och vattnet skvalpa småputtrar jag fram, v8 på dryg tomgång är bara ett dovt, dämpat muller som inte stör nämnvärt. Visst jag får kånka dunkar med bensin, men det gör jag när jag ska till båten i alla fall.
  12. Om en del av alla dessa sjömil är rena transportsträckor kan en högre bensinförbrukning kanske vara värt en del med tanke på att du får en hög marshhastighet. Jag undrar om inte PJ's förbrukning är baserad på marshhastighet.
  13. Generellt kan man nog säga att lång leveranstid = färre kunder. Min personliga uppskattning är att smärtgränsen för vad som uppfattas som lång leveranstid går vid 4-5 arbetsdagar och snabb leverans är 1-2 dagar. Att få ett bra kundunderlag i ett företag med leveranstid på veckor verkar mycket svårt. Då kan man lika gärna handla det i USA direkt, för ännu lägre priser.
×
×
  • Skapa nytt...