Gå till innehåll
torsdag 25 april 2024

ariston261

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    6
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om ariston261

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Hej Angående Båstadhamn, så kommer det här lite uppdatering.. Kontokort finns för närvarande inte, däremot förhandlas det med om en GSM uppkoppling. Som förhoppningsvis är i drift till sommarsäsongen. Så om man vill tanka bensin eller diesel får man vackert kontakta hamnmästaren Danne Thörning på 0730 933522. Bunkervatten finns i nära anslutning till pumparna. Trevlig båtsommar N.F.
  2. Tråkigt med stölden Här har du en länk, som kanske kan hjälpa dig Lycka till N.F. http://webnews.textalk.com/se/article.php?id=187122
  3. Utmärkt, tackar för informationen. Har en god vän som sökte en Richie kompass, hade för mig att Lasse hade ett gäng...Då avvaktar vi ett tag. Tack ännu en gång. Hälsningar N.F.
  4. Hej Någon av 03l-läsarna som vet vart Lasse & Annikas hemsida har tagit vägen? N.F.
  5. Lacknafta eller mineralterpentin, kallas i vissa konstnärsaffärer white spirit eller essence de petrole. Fotogen är till sin kemiska sammansättning lik lacknafta men orenare och kan inte ersätta lacknafta. Även lacknafta eller mineralterpentin kan ha olika renhet. Prova genom att sätta en droppe på ett vitt papper. När lacknaftan har dunstat ska ingen fet fläck eller annan rest finnas kvar. Och lacknaftan ska vara klar och ofärgad. Lacknafta löser oljor, vaxer och vissa naturhartser, t.ex. dammarharts. Lacknafta kan ersätta terpentin för att förtunna linolja. Om den är likvärdig med terpentin när det gäller att förtunna konstnärsfärger är omtvistat. Skillnaden mellan lacknafta och terpentin är att lacknaftan är en oljeprodukt, medan terpentin framställs ur vissa barrträd. Terpentin luktar gott, medan lacknafta luktar ungefär som fotogen fast inte så starkt. När det gäller praktiska användningsområden är skillnaden inte så stor. Terpentinets lösningsförmåga är något större än lacknaftans och det dunstar något snabbare. En ren lacknafta lämnar inte några restprodukter efter sig när den dunstat. Terpentin lämnar efter sig en liten hartsrest. Om man vaxbonar på målade eller lackade ytor är det säkrare att lösa vaxet i lacknafta. Terpentin kan ha en svag lösande effekt på sådana ytor. Nyligen målad oljefärg löses betydligt lättare av terpentin än av lacknafta. KAN DETTA VARA SVAR PÅ DIN FRÅGA! Tycker att du skall pröva balsamterpentin istället för naftan. Just lagt 18 lager Epifanes & BT. Ganska snyggt .... Lycka till N.F.
  6. Hej Liten kommentar till länken, har du själv handlat därifrån? Funkade det ? Behövde själv nya limpor till en CC 283:a förra sommaren. Inga problem finns ju många leverantörer i USA, mailade ett antal, även chris parts. Antalet blev plötsligt 16 företag, varav tre svarade. Och då blev det nekande till overseas shipping. Fast jag själv ordnade med frakten. Canada & Mexico gick bra, men inte Sverige. Fick sedan i panik köpa ett par ifrån EBAY, som visserligen var kanon. Men det var ju inte det jag hade tänkt mig. Så min erfarenhet av amerikanska eftermarknaden är riktigt dålig. Denna attityd har jag stött på vid flera tillfällen. Har där emot handlat från Italien flera gånger, och det har fungerat helt klanderfritt. Trevlig kommande båtsommar på er // Nisse, Båstad Marin
×
×
  • Skapa nytt...