Gå till innehåll
onsdag 24 april 2024

jan-wilhelm

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    17
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om jan-wilhelm

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Jepp Det är B.B:s gamla flipper skuta den inköptes hos kvarndammen för ett par år sedan då var den bestyckad med två V8:or varav den ene hade skurit men i köpekontraktet slog det att båten var i brukskick vilket den ej var. Men den historien är nu över o båten finns just nu utanför Vara hos en bekant som har plats. Och tanken är att den skall bestyckas med dieselmotorer. Själv har jag hittat 2st Chevrolet V8:or på 300 diesel hk den ene är marinekonverterad o den andra inte men delarna följer med vid köp. Är dessa något att ha?
  2. Hej Jag har en kompis som har en lite speciell båt den har varit bestyckad med 2st 550hk V8 bensin nu är vi på jakt efter bättre beg. V8:or fast i dieselverson. Måste dom vara på 550hk eller räcker det med 300-400hk? Dreven är så kallade performence-drev o båten är 36 fot lång o är en on-off model som heter Thundercan (dunderburken). Båten gjorde ca 80+ knop med bensinarna,det är vi inte ute efter nu utan det räcker med ca 30-40 knop.
  3. Så om jag köper o försäkrar båten i ex. Norge o seglar med Norsk flagg så gäller ev.Norska regler? För min egen del så har jag tagit skepparn 3 ggr pga mitt intresse för havet. Mitt intresse för denna fråga är gäller dom här reglerna i hela Europa ? Min fru vill gärna flytta till Spanien när jag/vi blir lite äldre o jag har gått med på det om vi bor i en båt.(med segel)
  4. Anledningen med min fråga är kan man bli bestraffad om man framför ett fritidsfartyg utan nautisk kompetens?
  5. Jag har skepparn tog den första gången 1978 har sen tagit den 2 ggr till pga intresset av att allt ändras
  6. Vad är det som gäller om man har tagit skeppar examen? Jag undrar lite om detta med båtstorleken. Jag har hört att en båt kan vara längre än 12m men får ej överstiga 4m bredd så behöver man inte skepparexamen kan detta stämma? Jag har även en undran till på samma ämne : jag talade med en norsk medborgare om detta med skepparexamen han har en motorbåt på ca14m och han har ej skepparn han menade att det behövde han inte,båten var fullt försäkrad o han kan framföra den på ett säkert sätt.
  7. Hej Jag har en fråga jag funderar på att köpa ett renoveringsobjekt en Searay overnigther på ca 6m som har legat under vattnet enl. Säljren endast motordelen vilket är illa nog . Enligt säljaren så har det läckt in vatten via drevet så innan jag ev.köper är det någon som vet var det kan läcka in på drev-delen eller om det har läckt in någon annanstans i aktern. Båten är från 70-talet o säljs av ett försäkringsbolag via en båtfirma. Att renovera motorn ser jag inte som något problem (V8) visserligen kommer det nog att kosta mer än båtens inköpspris men det kan det vara värt om man kan hitta anledningen till förlisningen. Med vänlig hälsning, Wille Norland
  8. Hej Jag funderar på att köpa en större segelbåt än den jag har idag och jag har hittat en båt i Spanien som är 11,89 m lång o är försedd med lyftköl vilket kan ju vara bra problemet är att den är byggd i aluminium o jag har dålig kännedom om det materialet. Så nu undrar jag över om det finns någon som har kunskap om dessa typer av båtar ? Båten som jag är intresserad av är en Gudrun 39 av årsm -89. Det vore ju bra o ha lite koll på vad man skall titta på innan man åker ner till Spanien. Mvh J-W Norland
  9. Att traila den upp ur sjön kan bli en dyr historia för dig eftersom du tydligen inte har en vagn som är anpassad efter båtens skrov men det är inte omöjligt att traila upp en tung båt jag har varit med om detta men det var en 8m bogserbåt av stål som väger ca 5ton och med ett djupgående på 1m som vi tog upp via en ramp med hjälp av en fyrhjulsdriven traktor. Så mitt råd ring en kranbils-firma eller närmaste lastbilscentral så ordnar nog dom både lyftet o hemtransporten till ett överkomligt pris. Var ligger båten?
  10. jan-wilhelm

    Endurance

    Är det någon som några erfarenheter om Endurance båtar speciellt dom som är byggda i ferrocement.
  11. jan-wilhelm

    sabbdiesel

    Hej Var någonstans får man tag på reservdelar till en sabbdiesel ifrån -77 en kamrat till mig behöver ett nytt termostathus till sin motor , det han har har ärgat sönder(aluminium) är det någon som kan komma med ett tips kompisen bor i Göteborg och har letat däromkring men ej hittat någon han har även försökt i Norge .
  12. PÅ årets båtmässa i Göteborg pratade jag med en återförsäljare på VATOR som berättade att dagens diesel som köps på mackarna smörjer ej motorerna så som dom gjorde förr i tiden ,ligger det någon sanning i detta påstående? Eller är det bara försäljnings-snack ifrån hans sida . min motor är ifrån 1977. Är det sant finns det något extra smörjmedel att hälla i dieseln så att inte diesel-pumpen tar skada? Enligt försäljaren så är det bäst att köra på eldnings-olja för att inte pumpen skall bli utsliten i förtid.
  13. ang. undran om garmin modell så är det en handhållen Garmin 76 o ja jag vill ha in positionen i DSC:en.
  14. Tackar Gunnar det funkar för det finns ej något kopplingschema i instruktions-boken.
  15. jan-wilhelm

    NMEA

    Hur kopplar jag ihop min garmin med min nexus2000? På garmin-sladden finns 4 sladdar märkta :Röd .svart - .brun serial data ut ..vit serial data in. På Nexus sladden står det:svart GPS GND: grön GPS OUT. röd GPS ( sen finns 2 sladdar till men dom är till extra högtalare) Vilken sladd går till vilken?
×
×
  • Skapa nytt...