Gå till innehåll
lördag 27 april 2024

Calleman

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    4
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Calleman

  • Placering
    Landkrabba
  1. Har en helt ny HONDA BF6 4takt, har endast kört den ett par ggr men har till min förvåning upptäckt att den är väldigt svårstartad, man får chocka och dona en hel del innan den går igång,(typ 10-15 ryck) detta är ganska irriterande. Någon som har varit med om liknande eller har något tips på vad det kan bero på? Har inte hunnit ringa återfösäljaren ännu men ska göra det snart. Kör blyfri 95 oktan bensin, trycktank och slang är helt nytt i orignial, När motorn väl gått igång och blivit varm går den som en pärla och är en fröjd att köra med.
  2. Har nu meckat båt motor hela helgen och kan dessvärre konstatera att det verkar som den lilla urfrästa bit på drivxeln där kilen som fixerar impellern sitter, är hårt åtgången, det är så pass glappt att impellern inte får fäste på kilen och sedan slirar kilen runt i impellern som ibland hakar i och drar in vatten i pumphuset,. Har även konstaterat att drivaxeln inte är det lättaste att ta bort, man måste lossa en bult på drivaxeln som håller fast ett kugg hjul inuti växelhuset för att få bort den. Vad ska man göra? Byta drivaxeln, svetsa på och fräsa om, någon som byt drivaxel tidigare och hur klurigt är det att riva ett växel hus? mvh Calle :shock:
  3. Hej, Är intressrad av om det går att hyra båt på någon marina eller liknanade efter väskusten, helst Varberg, Falkenberg området? Någon som vet? Helst bör det ju vara en styrpulpet då jag hade tänkt fiska. mvh Calle :shock:
  4. Hej, Har en Evinrude 5.5 Fisherman som är i behov av impeller byte, men jag kan inte hitta var impellern sitter på den? Någon som vet? Och hur kommer jag åt att byta. Är även i behov av en ny propeller då den gamla är sliten, någon som vet var det finns reservdelar till en sån här motor? Den är i årsmodell 50-60 tal. Mvh Calle :shock:
×
×
  • Skapa nytt...