Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

krollof

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    11
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om krollof

  • Placering
    Kadett
  1. I teorin har du helt rätt, det kan bli så, men jag har aldrig varit med om det. Så jag sover gott om natten på svaj.
  2. Sök på blocket, det finns ett 8kg i örebro. Sea-grip är ett görbra ankare även till svaj som jag ofta ligger med mitt 10kg. Men på sandbotten funkar det inte så bra då använder jag Fortress FX11 som är helt överlägsen i fäste och vikt. (Tycker jag) Akta fingrarna när det skall ihop!
  3. Med risk för att bli påhoppad Jag skriver inte på! Är det inte dags att tänka på miljön också, jorden mår inte bra vi alla måste hjälpa till. Vi lånar faktiskt jorden av våra barn.
  4. Jag har en Marieholm 26 som också har en riktig köl, Där satte jag givaren ca 4 dm brevid centrum mitt i båten. Fäste den med långsamttorkande epoxilim direkt mot skrovet. Det funkar även om det lutar. Tyvärr funkar det inte på trä, så det bästa är nog att sätta givaren på akterspegeln. Lycka till Kristian.
  5. Jo det funkar vi sticker 1,25 och kommer in, Klubben har prickat ut en led mellan grynnorna fölger man de så går det bra, man kan gå till bryggorna eller ankra mot berget innan. Vi tänkte att övernatta mot berget på måndag kväll.
  6. Mitt tips är Alvön, ligger väst om K-hamn. Sedan kan man ta den nya farleden till Karlstad och besöka Timmeröarna som har en underbar lagun på västra sidan. Men favoriten är Djurö om man vill åka lite längre.
  7. [KUR][bLÅ]Ta bort så mycket du kan med ett rakblad, efter det så dränker du en trasa som inte ludar med t-röd och gnuggar bort sikan som är kvar. Lycka till Kristian.[/bLÅ][/KUR]
  8. Vad är det för olikheter på masterna, har hört att Procton är en racing mast medans Selden är mer en allmän mast. Är det någon som kan hjälpa mig med det här. Båten är en Marieholm 26 -80.
  9. Tackar bossee, har nu köpt ett Sea-grip tack vare din länk. Nu är det bara att akta fingrarna och ankra. Det krävs bara lite lugn och teknik så går det bra! :-Tack
  10. Har nu letat efter ett ankare jag hade för länge sedan vi kallade det för sea-grip. Är det någon som vet var jag kan köpa ett sådant. ?-)
  11. krollof

    Hydra-ägare

    Jag köpte tillbaka familjens första segelbåt i sommras och det är en Hydra men jag har inte sett till någon systerbåt. Kanske det beror på att hon ligger i Karlstad med det underbara sötvattnet. Bra ide i allafall, jag blir gärna med i klubben!//Kristian
×
×
  • Skapa nytt...