Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

skepparn

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    27
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

1 Neutral

Om skepparn

  • Placering
    Fänrik

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Kan vara att jag saknar den sk axelflätan som ska täta!
  2. Någon som haft problem med läckage precis där roderaxeln går igenom skrovet. Går det att täta själv, i så fall hur och med vad? Eller måste man byta ut alltihop?
  3. Skulle vilja göra om mitt pentry lite. Har en Nidelv 24 av 1976 års modell. Den med rak soffa där bak. Är det någon som har tips och kanske t.o,m bilder på lite förändringar som går att göra så skulle jag bli oerhört glad !
  4. Detb är min son som äger båten. Hans flickväns föräldrar bor där nere hela sommaren, och hennes farbror har en liten hotellverksamhet också. Så du menar att den i så fall bör stå på farbrodern? Vet inte hur det funkar med försäkringar od. heller. Han kommer ju att sjösätta den endast den tid han är där nere. Resten av tiden ska den ju vara på landbacken.
  5. Någon som skickat,fraktat sin båt till Kroatien? Har en liten styrpulpet 4,5 meter lång med en 50 hk Evinrude på. Hade tänkt att ta denna till Kroatien, då jag tillbringar minst 4-5 veckor där varje år. Stället där jag hade tänkt mej är utanför Split. Någon som har något bra förslag på hur det ska gå till? Tänker på själva transporten och vad den i så fall skulle kosta. Eller är det kanske billigare att köpa en båt där nere i samma storlek?
  6. Tack alla för olika tips! Nu har jag lossat stigarröret och i ändan på det satt det en igensatt sil. Den gjorde jag ren, men när jag tog ner en liten pinne och rörde runt lite på botten kände jag att det ligger gägga på botten av tanken också. Det är bara att lossa tanken ock göra rent alltihop. Ska ju snart ta upp båten så det får bli då tänkte jag.
  7. Blåsan är i normalt läge när jag startar, alltså med kall motor. Kan titta på den efter ca 20-30 minuter och den ser OK ut. Vi kan prata om någon minut efter så hör och ser jag att den börjar och sacka motorn. Tittar till blåsan, då är den ihoptryckt. Går då omgående ner i varv till ca 1500. Då går den OK men fortfarande är blåsan ihoptryckt. Går jag ner ytterligare så att den bara puttrar fram kan blåsan gå ut av sig självt eller om jag hjälper den lite. Stannar jag motorn helt är det inga problem att fixa den annars går den ut av sig själv efter en tid. Men skulle jag starta igen och köra iväg med som vanligt ca 2300 varv tar det inte lång stund förrän den är ihoptryckt igen.
  8. Har provat med att lossa tanklocket, det hjälpte inte. Men det där med att backventilen kan ha hängt sej i gummiblåsan var ingen dum ide. Är ju lättare jobb än att ta loss hela tanken för rengöring. Man börjar ju med de lättaste alternativen. Tackar för tipsen !
  9. Har problem med min MD 17. Efter ca 30 minuters gång går motorn ner i varvtal. Brukar ligga på 2300 varv. Då går den snabbt ner några hundra varv. Sett från bränsletanken har jag ju skvallerröret som går ut i bordläggningen, sedan kommer bränsleslangen som går till bränslefiltret. Men precis innan bränslefiltret har jag en blåsa, en likadan som sitter på en trycktank till en utombordare. När motorn går ner i varv helt plötsligt, då är blåsan alldeles ihoptryckt, motorn får alltså inte disel tillräckligt. Har kollat så att inte slangen till skvallerröret var tätt, verkar vara OK. Någon som vet om det är ett rör eller slang som går ner i bränsletanken? Har nämligen inte öppnat detta ännu. Om felet kan vara där? Kör jag väldigt lungt så går den hela tiden. Jag har en Nidelv 24 1976 års modell.
  10. Tack för ditt inlägg ! Bränslepump eller insprutningspump är väl egentligen samma sak? Den har jag ju bytt. Sedan fungerar min ungefär som din gör också. När den blir varm och jag ligger i ca 7 knop det är då den börjar att tappa varv helt plötsligt. När jag då sänker gasen så efter ett tag kan den rätta till sej. Men skulle jag inte sänka gasen utan låta den pinas då börjar den att hacka och gå ner i varv tills den slutligen säkert skulle dö. anders
  11. Går i valet o kvalet om jag ska byta ut min gamla MD17 årsmodell 1982 ? Den sitter i en Nidelv 24 nu. Har problem med att den går ner i varv efter en tids körning. Då ligger jag på ca 2400 varv. Har bytt bytt bränslepumpen och försökt att lufta överallt. Men det verkar som att det är något annat galet. Motorn är ju gammal. Skulle vilja ha tips från någon om vad för motor som skulle passa i min Nidelv ?
  12. Hej Någon som kan tala om för mej om detta är endast en plotter eller är det gps också? Har den inbygd antenn? Bra eller dåligt köp? Tacksam för svar från någon som vet
  13. Nu är det inte små abborar o mörtar jag pratar om att fiska. Såg andra inlägg från dej där du kom med tips på att kasta i gamla bromsskivor ocfh annat skräp i sjön !!!!!!!!!!?????????
  14. Jag har en långrev med 78 st krokar på. Är det någon som känner till hur man sätter detta? Har hört någon gång att man måste lägga allt i en åtta med krokarna agnade och alla åt samma håll,annars blir det trassel? Vad har man i nedersta ändan osv.?
  15. Någon som har tips om bra ställe för tvätt o impregnering av båtkapellet ? Bor i Göteborg
×
×
  • Skapa nytt...