Jump to content
Thursday 13 June 2024

Plastbaljan

Medlemmar
 • Content Count

  4
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About Plastbaljan

 • Rank
  Landkrabba

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Bra tanke, har en MXS 3.8 EU som har 12 V för MC och då laddar med 0.8 A istället för 3.8A Jag har även "turen" att ha en riktigt gammal och usel analog biltemaladdare från 1900-talet kvar, kanske den är mer safe…?
 2. Svårt att säga med baserat på en sekunds video. Men har båten stått med bensin i systemet utan tillsats av Stabil eller liknande under vintern? Isåfall kanske det kleggat ihop någonstans i bränslesystemet. Har du gjort rent soppafiltret? Hur ser lufttillförseln ut (igensatt filter)? Har du fått upp motorn i temperatur?
 3. Tack för insiktsfulla svar. Känns som att motorcykelläget på C-Tek eller en gammal obegåvad Biltemaburk blir lösningen för kommande vintersäsong.
 4. Har en fråga om batterier. Köpte ett marinbatteri fabrikat Tudor för mindre än ett år sedan. Jag har en 30-hästare i aktern av modern årgång och en C-TEK laddare. Jag har väl kört 10-talet turer förra sommaren. Mellan varje tur har jag underhållsladdat i korta perioder. Under vintern tog jag ur batteriet i min båt och har underhållsladdat det. När jag monterade det i båten så är det enligt marinan dags att byta ut det då det har under 80% kapacitet kvar. Batteriet lämnar 12.3 efter att ha vilat ett dygn efter laddning. De verkar ha rätt. Men ett nytt batteri, fastän det gått 11 månader vill man inte ge mig. De menar att jag använt en ctek-laddare ansluten hela vintern med laddläge "snöflinga" som bara skall användas över 5 grader och det har skadat batteriet. Kollar jag så har det inte kokat torrt dock. Vatten över plattorna. Tittar jag på temperaturkurvorna från min utegivare så har vi haft enstaka toppar över 5 grader under hela perioden, det känns inte som att det skall kunna påverka ett nytt batteri så pass. Återförsäljaren lämnade ingen garanti, utan menar att jag skulle köpa ett nytt. Tudor har ingen förklaring. Batteriet var i 2000+ kronorsklassen och laddaren är något år gammal. Vill mest lära mig vad jag gjort fel för att inte upprepa det.
×
×
 • Create New...