Jump to content
Sunday 26 May 2024

E80

Medlemmar
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About E80

 • Rank
  Kadett
 1. Utombordare! Lyckades du sova i den också? Inte riktigt testat utrymmena så undrar vad som är optimalt.
 2. Liten uppdatering, fick erbjudande om att hyra (och eventuellt köpa, till hösten) en maxi 77. Kanske inte den lyxiga båten jag hade drömt om men kanske bra steg på vägen. Har båten hela sommaren och premiärturen sker inom ett par veckor. letar därför efter en utrustningslista, både på saker som är absolut nödvändiga att ha men också trivselhöjare för när familjen hänger på, någon som har en länk eller några tips?
 3. Jag missförstod dig! Ber om ursäkt, skall titta lite närmare på dessa förslag!
 4. Vad har ni för båt? Skulle du rekommendera den?
 5. Detta var väldigt bra, och gav mig lite ångest.. gäller att få lite hjälp här känner jag. Kompisens pappa skall nog få ut och hjälpa mig komma känner jag, han har seglat hela livet och kan nog mer än mig. Tack!
 6. Ok men om jag summerar lite: 1) Bäst är att köpa en båt någon annan tagit hand om, och uppdaterat kontinuerligt 2) Jag kan sannolikt titta i spannet 28-35 fot (skall dubbelkolla vad båtplatsgrannarna har för båtar och hur långt de sticker ut så fort som möjligt) 3) Realistiskt är det en sannolikt en avvägning mellan 28 fot och (relativt) bra skick eller 35 fot och sämre skick, får fundera på om budgeten behöver justeras. Oavsett kommer det bli dyrt och kosta mer än jag lovar min fru. Risken är stor att jag köper något (dyrare) med motiveringen att det inte behöver uppgraderas och sedan ändå lägger massa pengar på att uppgradera. 4) Jag behöver få mig någon som kan hjälpa mig titta, listan ovan om alla saker att ha extra koll på uppskattade jag väldigt mkt. Så väldigt stort tack för hjälpen, uppskattar bollplanket och känner att jag kommer framåt. Just nu tänker jag att: 1) Det vore väldigt bra med ståhöjd, jag är närmare 1.90 själv 2) Med en lite bredare båtplats och en fru som gärna vill att det skall vara lite fräscht så verkar inte budgeten räcka till, jag har seglat cumulus och maxi 77 och standarden funkar för mig men hon önskar nog något med lite mer flärd. Kompisen har en ganska ny dufour 40-fot som vi varit ute med, det är ju uppenbarligen orealistiskt men blev nu väldigt osäker på hur hon kommer reagera om jag kommer med en 70-talare. Kan man köpa en mindre båt och ändå ha det lite glamoröst? Vad kostar en sån? Ursäkta frågor som inte är sådär segliga men nu blev jag väldigt osäker på om detta kommer bli bra. 3) Det kanske är smart att köpa ngt billigt nu och sen spara pengar för en uppgradering. Får fundera lite mer…
 7. Hur mkt skulle man behöva gå upp ? Eller, är det värt?
 8. Det är ju onekligen klokt, och (enklare) autopilot? Är det bättre att leta efter ett ex som har ”allt” eller att uppgradera själv? Det senare känns dyrt och svårt men kanske blir bättre ?
 9. Jag tror det går bra, såhär ser det ut på nätet, lite svårt att bedöma, tänkte ta mig dit för att kika så fort som möjligt
 10. Har mot alla odds fått en båtplats. Den är 8m lång och 4.7m. Skoj! Men det gick lite snabbare än jag tänkt så båtjakten inför sommaren blev lite mer akut. Söker därför tips på lämpliga modeller, och gärna konkreta förslag på lämplig segelbåt för platsen. Lite utgångspunkter - 2 barn, 7 & 9 år plus fru - västkusten - lite men inte mkt seglingsvana - budget upp till 350 000, gärna mindre - vill segla, inte fixa, framförallt inte motor - ser inte framför mig att vara ute mer än 1-2 nätter - gärna möjlighet att segla själv - realistiskt att kunna sälja och uppgradera om ett par år - gärna möjlighet till jolle för barnen Hoppas det är nog information för att få lite goda förslag! Stort tack på förhand!
×
×
 • Create New...