Gå till innehåll
måndag 29 april 2024

MatsGu

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    4
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

1 Neutral

Om MatsGu

  • Placering
    Landkrabba
  1. Här kommer utlovad återkoppling: Jag gjorde så som IngemarE tipsade om och öppnade gasreglaget där startnyckel sitter. Där upptäckte jag att det var glapp i den lilla strömbrytaren som känner av om reglaget är i neutralläge. Det var enkelt åtgärdat och nu startar motorn utan problem. Stort tack för hjälpen!
  2. Håller med om att sprängskissen känns något ofullständig, och har inte heller hittat någon som kompletterar den riktigt bra. Men tackar för dina idéer, skall ge mig på motorn med hjälp av det du har skrivit när jag åker ut till båten senare i veckan. Finns det något bra sätt att ta reda på om det är bra kontakt från startnyckeln? Görs det genom att dra en sladd direkt från batteriet till startrelät (den lilla styrströmsanslutningen)? Angående ljudet är det ett ganska speciellt ljud och det borde inte kunna vara vad som helst som kan låta så tänker jag. Uppdatering kommer… tack så länge!
  3. Tack för ditt svar IngemarE! Jag har som sagt bytt startrelät, men tror du alltså att det kan vara ”Main Relay” (nr 34 i bifogad spränskiss)? Det är det enda andra relä jag kan hitta. Hybro - jag har inte hittat något glapp.
  4. När jag vrider om startnyckeln hörs ett surrar ljud. Ibland snurrar startmotorn något varv men oftast inte. Ljudet är lite svårt att exakt lokalisera och först trodde jag att det var startrelät som lät. Det är nu bytt men det ändrade inget. Jag tänker att det med hjälp av ljudet kanske är lätt att förstå vad som är fel för någon kunnig så bifogar en kort (och skakig) film som visar vad som händer varje gång jag vrider om startnyckeln. Spänningen på batteriet har jag mätt till 12,5 V vilket ju inte är jättebra men kan det vara orsaken till surrandet? Motorn är en Parsun 20 Hk fyrtakt. IMG–540p30.mov
×
×
  • Skapa nytt...