Jump to content
Sunday 03 December 2023

Lukibas

Medlemmar
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

6 Neutral

About Lukibas

 • Rank
  Kadett
 1. Ja om man ändå tänkte så långt haha. Den blev kvar där jag köpte nya proppen, så kan det vara.
 2. Som bilderna visar så var vulkningen helt slut och jag har nu monterat på en ny propeller och det funkar galant! Hoppas framtida läsare inte blir bortfintad av att jag gjorde fel på risptestet av min gamla propeller.. Tacksam för all hjälp! Mvh Lukibas
 3. Jag ber om ursäkt att det blev missvisande. Jag tyckte mig göra rätt men tydligen inte när jag gjorde risptestet. Hur som haver, jag uppdaterar när jag testat ny propeller.
 4. Är på väg och ska göra det just nu. Propellern ser ut såhär, känns lite lurt? Sen å andra sidan har jag inte kollat på propellrar så vet inte hur dom ser ut när dom är bra. Men jag antar att det svarta geggan i navet är vulkningen och isåfall tycker jag inte det ser så himla bra ut.
 5. Okej jag får försöka mig på det. Upp med båten igen då.. återkommer väl om det inte löser sig. Tacksam för hjälpen hittills!
 6. Eftersom allting snurrar så är det drivaxeln som är paj mest troligtvis? Men varför kan jag ändå ta mig framåt och bakåt? Borde det inte vara helt kört då?
 7. Ja den snurrar och muttern också. Men kan det inte vara så att när den får mer kraft så börjar den slira? För det går ju att puttra framåt på tomgång i typ 1 knop men när man gasar så händer inget, förutom att motorn varvar. Att det blir mer motstånd och då orkar den inte driva runt propellern?
 8. Ska det också spruta en massa såhär som det gör? Strålen vet jag ska vara där men dom andra stänken? IMG_8227.MOV
 9. Det går att snurra på propellern för hand när växeln är i, och så blir det som ett dunk med jämna mellanrum.
 10. Kan det vara en 80-83a? Hittade nån bild och den var mest lik 80-83 årsmodell.
 11. Hej! Nybliven båtägare här. När jag köpte båten gick motorn bra men sen när jag la i den där jag skulle ha den så tog jag ett varv och när jag skulle åka in till bryggan igen så tappade motorn nästintill all kraft. Motorn varvar bra och snurrar fint men den tar mig knappt framåt. Har försökt sökt mig fram men inget resultat. Har rispat på muttern som håller fast propellern och på propellern för att se om det är vulkningen men risporna är på samma ställe. Jag ser att många har sagt att det kan vara nåt med bränslet men det känns inte så för att motorn varvar ju upp bra som den ska, inget ryck eller knackigt eller så. Motorn varvar men verkar inte som propellern vill snurra. Gasvajern och allt verkar också dra med som det ska..
×
×
 • Create New...