Gå till innehåll
söndag 28 april 2024

Harkenslo

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    3
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Harkenslo

  • Placering
    Landkrabba

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Detta är grymt bra tips, tackar! Skulle aldrig tänkt på kallstarten själv. Skulle du säga att du kommit någonvart med meckandet av motorer, alltså har du kunnat fixa/underhålla saker etc.? Antar att man kan googla fram manualer och skisser över upplägget och sådant där? ja nej ankarspel har jag aldrig haft tidigare, så ingen stor drivkraft nu! Även för solosegling bör ju kunna lägga ankare för hand tycker jag, såvida det inte är för tajt eller så.
  2. Jag fattar, tack för användbar info! När det gäller just motor är jag helt okunnig, jag antar att en novis mer eller mindre aldrig kan fixa ens smärre fel - vad skulle anses som en ”nyare” motor som man rimligen kan räkna med har i alla fall 5-10 år i sig?
  3. Tjena! Jag har växt upp med (segel)båt hela livet, och nu har det blivit dags att själv äga rodret man håller i. Jag ska skaffa båt inför nästa sommaren, så jag har lite tid att planera. Min tanke var att första båten jag köper nu skulle vara en lite billigare affär, runt 40-60K så att jag kan fixa och trixa lite med den och lära mig saker utan att oroa mig alltför mycket om att förstöra en halv förmögenhet bara för att jag har tummen mitt i handen. Nyfiken på om någon har tankar kring det upplägget, för/nackdelar? Jag förstår att antagligen lär motorn vara det som krånglar mest om nu båten är billigare vilket väl inte är en dans på rosor, men ja något måste man ju kompromissa med. Sen undrade jag också om ni har några tips rent allmänt kring första båtägandet? Har som sagt levt med båt länge, men aldrig ägt en eller haft eget ansvar och farsan är inte den som delar med sig av information i onödan, så känner att jag lite går in i osedda marker - finns det något speciellt ni tänker på som är lätt att missa får ni gärna dela med er. Tack!
×
×
  • Skapa nytt...