Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

SofieS

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    11
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

6 Neutral

Om SofieS

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Hej! Det går superfint med båten. Den är lätt att manövrera. Våra barn är 10, 8 och 8 år. Den äldsta sover på den lilla soffan utanför toaletten efter vi har lagt solsängen på som extra madrass och så sticker hans ben lite ut på vår madrass. Det funkar i år och nästa år, men sen är det nog dags att tänka på en lite större båt (om inte någon ska sova på akter solbädd förstås). Vi är ändå super nöjda med valet av båt, det har varit helt rätt att ha den här storleken så vi har lärt att bli trygga med att navigera en båt (väldigt begränsad båtvana innan). Det är genomtänkta lösningar på båten, vi har dock flyttat sticket till landström till fören. Man kunde önska sig en bättre spis än Wallas dieselspis och ett lite större kylskåp, men det fungerar ändå på de två-tre dagars turerna vi har gjort.
  2. Så har vi köpt båt. Det blev en Finnmaster T8 och inte Uttern d77 som vi trodde från början. Tack för tips och sparring
  3. Hehe, tänker vi hoppar över det då 🙂
  4. Aha, en dieselvärmare kanske inte nödvändigtvis betyder att den går på diesel? Den är iaf mer bränslesnål än Uttern
  5. Tack! Den ser väldigt fin ut, det känns väldigt rätt just nu, och ligger i nästan samma pris som Uttern, men går på diesel istället för bensin och är därför inte riktigt lika törstig. Det är ju ett plus 🙂
  6. Hej igen forum, Nu ska vi ut och se på en Finnmaster T8 från 2018 imorgon, tack för tips. Den ligger på land, provkör man inte innan köp?
  7. Väldigt bra tips! Tack! Vi har en begränsning som är att vår båtplats bara är 3 meter bred. Vi hoppas att få en bättre plats nästa år, men det är rätt långa väntelistor, så det kan också ta ett tag. Yamarin 79dc är ett väldigt bra bud också, vi får åka ut och se på den. Gillar stilen på den, liknar Uttern (eller omvänt) 🙂 Viktigt för oss att den kan säljas igen, precis som ni skriver. Aquador skulle också fungera, är det också ett känt märke? Askeladden C83 var väldigt, väldigt fin, men den blir för dyr. Finnmaster såg jag en T8 från 2017 för 1,045m, men det blir nog lite tight med 2,7m bred med tanke på båtplatsen.
  8. Tack för tips! Vilka är de mest kända märkena? Är Yamarin samma kvalitet som Finnmaster och Uttern? Kanske inte så stor skillnad längre?
  9. Jättebra tips, speciellt med sjöräddningen!
  10. Hej forum, Vi funderar på att köpa vår första motorbåt. Vi är två vuxna med rätt begränsad båtvana och har tre barn (10, 8 och 8 år) . Vi har snöat in på en Uttern d77 med bogpropeller (modell 2018 eller nyare), som gör det möjligt för oss alla att övernatta 1-2 nätter. Men finns det kanske andra modeller vi borde överväga? Budget upp till 1 milj. (ca.). Vi bor i Danmark och kommer (förmodligen) mest att köra upp till olika hamnar längs kusten.
×
×
  • Skapa nytt...