Jump to content
Sunday 03 December 2023

Boatnovisen

Medlemmar
 • Content Count

  5
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Boatnovisen

 • Rank
  Kadett
 1. Det har han tankat med hela förra året och iår
 2. Den låter ju som den brukar skulle jag säga. Och vi bytte stift i våras. Nya original. Kunde nog ha pressat en stund till. Men den går tungt. Så nej. Inget plan igår.
 3. Hej. Kompisen har en Terhi Nordic 6020 med en Tohatsu 30Hk 4-takt. Båt och motor från 2017. Den är riktigt trög att få upp i plan och vi har även nyligen monterat Biltemas Hydrofoil för att hjälpa den. Igår va vi ute en sväng och jag märkte att (på ljudet) den inte varvade ordentligt. Det lät som att den va väldigt trött. Jag körde lite och testade att både trimma ut motorn och in, ingen skillnad. han och jag ligger runt 100Kg samt att hans son va med i yngre tonåren. Oavsett hur vi placerade oss i båten ville den inte plana. Ska även nämnas att tidigare år har den gått superbra. Förra året började båten att hoppa väldigt när den kom upp i fart. oavsett hur packning placerades eller hur personer satt. Detta fenomen har blivit mycket bättre efter att hydrofoils är monterade. Toppfart igår 16,2 knop. Toppfart tidigare 22-24knop Det sitter ingen varvtalsräknare på den så kan inte svara på den frågan. Men vad kan det vara som gör att den helt plötsligt har blivit så seg? Alla tänkbara tips mottages varmt.
 4. Hur vet jag det. När jag googlat så hittar jag kamrem att köpa till den årsmodellen. Hittar inget om kedja.
 5. Hej. Jag har en Honda BF50A 2002 som jag har tänkt utföra service på i helgen. Jag vill gärna ha tips och råd samt lite svar på diverse frågor nedan om ni kan hjälpa mig. Jag ska byta impeller. Detta har jag gjort en gång tidigare på en gammal Johnson 70hk från -70 talet. Antar att principen är ungefär detsamma. Jag har även tänkt byta olja och oljefilter samt att jag ska byta tändstift. Detta är ju inget avancerat. Det jag är mest orolig för är Kamremsbyte. Är detta något man behöver göra? Har hört flera olika svar på frågan, vissa säger att man ska byta ofta. andra mindre sällan. vissa säger att man inte ens behöver byta den. Jag är tacksam för de svar jag kan få.. Jag tar gärna emot länkar till olika sidor med tex handböcker osv.
×
×
 • Create New...