Gå till innehåll
torsdag 25 april 2024

hillejonsson

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    4
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

1 Neutral

Om hillejonsson

  • Placering
    Landkrabba

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Bra svar, tack för det! Är det rekommendera att man lägger en (schottky?)diod i serie med respektive panel? De ger ju ett litet spänningsfall, eller är nyttan med den större? Tänkte om en panel ligger helt i skugga blir panelen som en resistor, eller som en diod?
  2. Vad händer med ström o spänning till batteriet om man parallellkopplar två solceller med olika storlek till en MPPT regulator? Tänkte ha den stora på pinne och en mindre på däcket, ex en 30W och en 80W.
  3. Mycket bra svar. Tack! Jag hade tankar om att den lite högre spänningen man laddar med kunde spöka lite med elektroniken eftersom motorn inte går eller landströmladdaren är på, men det är nog ingen risk för det då. Mvh
  4. Vi behöver solpaneler till vår Bavaria 32, byggd 2010. Det finns ju elektronik i båten med landströmladdare, generator etc. och alltsammans är förstås kopplat till batterierna, ett startbatteri och ett till förbrukning. Frågan är hur jag kopplar in solpanelens regulator? Går jag på förbrukningsbatteriets poler direkt? Det är enklast möjliga lösning, men då används ju bara laddningsdelen av regulatorn. Finns det alternativ? Anpassade anslutningar för solpanel tex.?
×
×
  • Skapa nytt...