Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

beifeldtarn92

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    8
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

1 Neutral

Om beifeldtarn92

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Ah, tanken finns! Porrigt med så ren lastbil 10/10 på den
  2. Ja du har helt rätt, jag fattade fel. Men jag skrev också fel maxlast, kollade upp TK trailers nu på deras hemsida. Jag får ju lasta 960kg Om dom nu baserar det på släpets totalvikt om jag ist tar ett 1250släp (960 maxlast) Då är ju 10% som polisen har rätt att be mig parkera släpet 125kg.. 10% av 1250kg Med den uppdaterade maxlasten på 960 ist för 920 så har jag ett överlast på 103kg, vilket är 8.2% överlast, fortfarande nära gränsen och dumt att chansa. Men här finns ju utrymme att pussla/laborera. Lägger man elmotorn i bagaget så vinner jag 30kg Slänger jag in fiskeväskan i bagaget så vinner jag 10kg Har ju 2 litiumbatterier och ett startbatteri, startbatteriet väger 18.2kg och kmr sitta med snabbkoppling och då har vi vunnit 58kg redan där. Nu är det bara 3.6% överlast om jag förstått det rätt. Här finns fortfarande två batterier till att flytta till bilen som tsm väger 19kg samt övrig utrustning som ankare, spön, m.m. Men om dom vid 10% har rätten att be mig ställa släpet så bör dom ju bara bötfälla mig vid 3.6% och då känns det ju rätt safe. Dock vill jag ju vara säker på att jag tänker rätt, men som du skrev att det är släpet totalvikt som gäller som jag missförstod. Då är det ju bara att köra procenten mot 1250 som är totalvikten antar jag?
  3. Den köper jag, 41% låter rejält. Jag har pratat med en hel del människor som kör med överlast då dom inte orkat/velat ta B96, men dom är ganska obrydda men ändå inte helt säkra på hur mycket överlast dom åker med. Ska jag lita på guiden ovan som länkades från rolling homes så hamnar ju min överlast inom 1-4% överlast, i min värld låter 130kg ganska mycket men enligt tabellen där så är det ju ingen större fara. 500kr böter om man nu skulle bli stoppad, knappt det finns mötesplatser längs dom skogsvägar jag kör på, svårt att se att dom skulle vrålsatsa och stå där och väga ekipage. Inte hänt senaste 10 åren iaf, men som sagt så blir det ju några turer uppåt i landet ibland till större vatten och då är det ju tråkigt om det händer längs större vägar. Om polisen nu kan hindra mig från vidare färd vid 10% vilket jag läste nyligen så handlar det ju om 350kg om dom går på totalvikten vilket är 3500 då jag bara har B-kort, jag hamnar strax under 4% överlast. Bilden är från länken ovan, sen vad det gäller åtal där förstod jag inte. Om det gäller all överlast och vilket humör polisen/kontrollanten är på, eller om det gäller dom grövre siffrorna.
  4. Behörigheten jag har är ju enkelt B-kort där totalvikten gäller 3500kg, det ligger jag ju under. Med bilen jag har får jag dra 1280, vilket släpet också är reggat för. Hade släpet varit över 1280 på pappret så blir det ju olovlig körning direkt. Men här är ju kombinationen laglig enligt mina behörigheter. Därav så borde ju allt över 1280 bli överlast, och där är jag ju osäker på vart gränsen går innan körkortet ryker. Dom ändrade ju reglerna för något år sedan där dom kör procent på totalvikten för bil och släp om jag förstod det rätt, enligt guiden som någon länkade ovan så ser det ju ut som att min överlast klarar sig för det mildaste (500kr böter) 1-4% överlast. Men jag kan ha tolkat allt fel 😅
  5. Tack för länken! Om jag förstår detta är så har det blivit lättare att köra med överlast? Baseras det bara på totalvikten på 3.5ton så kan jag alltså köra med upp till ca 174kg överlast och ändå hamna på lägsta böterna? Om man nu blir vägd. Låter ju lite för bra för att vara sant, men å andra sidan utgör jag ju ingen större risk då mitt omreggade 1300 är detsamma som 1500 släpet, så vikten påverkar ju inte säkerheten i detta fallet.
  6. Hej! Finns det någon vänlig själ där ute som har lust och hjälpa mig att tänka när jag själv inte klarar av det 🙉 Vart går gränsen för hur mycket överlast man får köra med innan man blir ombedd att ställa ekipaget, eller blir av med körkortet? Läser om många som åker med överlast och anser att dom har läget under kontroll, det blir bara böter osv osv.. Jag har en audi a4 allroad från 2023 som får dra 1280 på B-kort, båten jag kikar på väger 915kg med motor och kommer stå på en 1300-trailer som är omreggad till 1280, maxlasten blir då 920kg. På båten kommer det sitta startbatteri och ett litiumbatteri, frontmonterad elmotor och sen räknar jag med att åka runt med 40-50liter bensin i tanken kring varje fiskepass. Där tillkommer ca 90-95kg, sen lite nödvändigheter kring säkerhetsprylar och packning så räknar med en 15kg till där. Nu ligger jag på ca 1023kg vilket ger mig en överlastvikt på 103kg om uträkningen stämmer. Att jag skulle bli vägd där jag bor kring dessa kringelikrokvägar är högst osannolikt, men någon gång per år så tuffar man ju ut på dom stora vägarna till lite olika fiskevatten och det är klart att det är ju inte helt omöjligt att man skulle bli vägd, jag är helt orädd för böter men att bli av med körkort hade ställt till det rätt så bra då jag behöver det i jobbet. En variant skulle vara att lägga elmotorn i bagaget i bilen för att få bort ca 30kg samt fiskeväskan på 15kg, där vinner jag 45kg som hamnar i bilen istället. Men det hade varit skönt att kunna lasta båten i garaget och haft bilen hyfsat tom från spön och stora elmotorer 😃 Vad säger lagen och våra blåa hjältar om denna överlast? hur räknar man? Ja, det går att ta B96 men jag vill veta om jag klarar överlasten med bara böter eller inte innan jag börjar fundera på att jaga tider för B96. Vore väldigt tacksam om någon kunde hjälpa mig här! Tack på förhand och hoppas ni får en fin sistadag på helgen Mvh,
  7. Godkväll! Tänkte höra med er som trailar mycket, inväntar ny båt. Ekipaget kommer väga 1100kg och är sugen på en Subaru outback 2020, men hurpass mycket hästkrafter krävs för att rampa båt i lite brantare ramper om jag stöter på någon. Den drivs med 169 bensinhästar, (automat) ska ha rätt bra fyrhjulsdrift. Går från en äldre diesel med 200hk och fyrhjulsdrift, vore tråkigt om jag fick problem för att bilen är för klen eller att man skadar växellåda eller dylikt. Vet inte om frågan är en "hur långt är ett snöre" men kanske finns någon som rampar med liknande bil? :) Jag rampar inte på dom brantaste ramperna just nu, men händer ju att man letar nytt fiskevatten. Vet inte ens om mitt ekipage anses tungt, och bilen får ju enligt spec dra betydligt mer men blir väl lite andra krafter när man ska ha upp en båt misstänker jag 😅 Ha en fin kväll!
×
×
  • Skapa nytt...