Jump to content
Sunday 19 May 2024

syhe2000

Medlemmar
 • Content Count

  44
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by syhe2000

 1. Nån som vet vad det kan bero på ?
 2. Hej under senaste båtturen försökte jag att få upp båten till Max rek. Rpm har tidigare fått den till ca 6100 av 6200 vilket är bra men idag kom den bara till ca 5700/5800 med samma vikt som den gången den kom upp i 6100. Anledningen till att jag inte kom upp i det var att propellern ”ventilerades” för att jag trimmade upp för högt. Men förut har jag kunnat trimma upp mer än vad jag kunde nu? Motorn varvade upp till närmare 6700-6800 men bara i Max 2 sekunder. Det borde väll inte skada motorn? Fattar att det inte är bra under längre tid men. Hade precis släppt av 3 pers och båten hade gått ganska tungt ett tag och belastat motorn men det borde väll inte påverka toppfarten ?
 3. Hej undrar lite över sjökort till Vänern. Har märkt att vissa är väldigt dyra och vissa väldigt billiga. Vad är skilldnaden? Är det märke/kvalite eller är det hur detaljerat det är man betalar för ? Tänkte mest testa sjökort för att se hur det funkar men kanske inte kommer använda det så seriöst åker mest där vi känner till det och där vi kan prickarna . Har ett SD kort med ”Södertälje to trelleborg” men det täcker inte Vänern. Finns det gratis sjökort man kan föra över till ett SD kort från en dator ? Tack!
 4. Det är inget som kärvar det är bara trimmen som jag försökte få att låta lite mindre för tillfället. Den låter bara lite mer när den kommer till det stadiet att den tiltas ner långsamt (Trimmen kickar in) om man haft motorn uppe ett tag (sen förra båtturen typ ) antar att den torkar lite när man Inte använt den på ett tag.
 5. Kan man smörja trim/tilt systemet med WD 40 ? Eller måste man ha tjockare fett dom är gjort för just det ? Dom har börjat gnissla lite eller vad man ska säga.
 6. Ännu en båttur avklarad och lyckades komma upp i 30,3 knop med 2 personer tack för hjälpen till alla som kommit med förslag! Det verkar som att problemet var mina dåliga justeringar av Trimmvinkeln🙄 bara man trimmar rätt å inte sitter för långt fram i båten kan man komma upp i några extra knop !
 7. Varvade ca 6100 med rätt trimning av 6300 Max så det är nog rätt propeller. Kom upp i 29.7 knop enligt mobilens gps och nästan exakt samma på Garmin:en
 8. Bilder på propellern nedan : tror det står 11 3/8 X 14 och S1400 antar att det är modellen
 9. Nu har vi varit ute med båten och den varvade ca 6000 rpm drygt med 2 personer i vindstilla sjö. Lägger in en bild på varvräknaren vid Maxgas
 10. Tror också att 51 mm blir bäst
 11. Kommer nog inte behövas pluggas kablarna går in i ett hål med en gummi strumpa på som sitter ganska tajt runt kablarna så tror nog jag kan dra över 51 mm slangen så den sitter över gummit👍🏻 Bra ide med svamp annars 😅
 12. Vad bra nu när jag varit inne å kollat lite på sidan så ser den seriös ut 👍🏻 Jag hittade denna https://www.rubbernstuff.com/sv/artiklar/dammsugarslang-eva.html vet inte vilken diameter som är bäst 32, 38 eller 51 vad tror du ? 32 känns lite litet. Det kanske finns andra artiklar också men hittade bara den som såg ut som en sådan monteringsslang som mercury säljer?
 13. Är det en Seriös sida? Aldrig hört talas om den sidan förut
 14. Vad heter slangen/röret som vissa båtar har i motorbrunnen för kabelgenomföring ? Vet att det finns original mercury monteringsslang för typ 700 kr men vart kan man köpa bara en slang. Finns liknande på Bauhaus El Biltema men de är alldeles för smala hittar Max 18mm i diameter där. Lägger in 2 bilder nedan som visar vad jag menar. Tack!
 15. Kan göra det imorn eller p måndag isf
 16. Den är gjord efter 2009 så det är nog 6300 då men det står 6200 på etiketten på sidan vad för pitch/diameter skulle vara bäst för toppfart på en 50hk monterad på en HR 442 oftast med 2 personer i båten ?
 17. Ungefär hur nära Max rpm ska man vara o vad e acceptabelt Suzuki har väll ganska höga Max rpm? Tror bilden här är vad som är Max rpm detta e alltså ett klistermärke på sidan av motorn
 18. Ska kolla upp vad det är för propeller på den
 19. Där det står rated power borde väll vara Max rpm? Känns ganska högt jämfört me andra märken
 20. Här är ännu en bild på propellern har tyvärr inga tydligare bilder
 21. Det är en 3 bladig propeller vet inte pitch/diameter men tror inte den e bytt original sen den var ny? Antar jag. Max varv tror jag är 6200 Rpm det står iallafall det på klisterlappen på sidan av upphängningen/ lägre delen av motorn vet inte vad den varvar får kolla när jag är ute nästa gång kolla bilderna nedan antar att man inte ser propellern så bra men men
 22. Vad är bäst propeller för en 50hk 4 takt? 3 blad eller 4 blad propp?
 23. Okej tack antar att mke spelar in
×
×
 • Create New...