Gå till innehåll
lördag 20 april 2024

Johan8

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    6
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Johan8

  • Placering
    Kadett
  1. Tack allesammans, enklast är nog att jag kollar vad det är för nav etc när grejerna är av.😀 men tror detta kan vara Teleflex efter ett gäng googlingar.
  2. Hej! Väntade med att köpa ratt efter hur det gick med att ta bort den gamla. Och för att se vad för nav det är. Det finns ju olika standarder för nav har jag sett. Är detta teleflex? Brukar rätt ofta stå 3/4” std nav. Passar inte det? Har landat i avdragare tillsammans med värme för att försöka få väck hela ratten med navet. tack!
  3. Tror jag försöker lossa ratten först genom att hetta upp skruvarna (tror inte det går), därefter navet kyla/värma/kränga av. I tredjehand borra upp, men bra tips kring att göra nya gängor och passa in. Säkert där jag hamnar till slut 😀 tack!
  4. Dessvärre ser inte någon av huvudena ut sådär längre efter ett gäng försök. Testade med torx för att få loss en av dem men den knäcktes av i skruvhuvudet. Tittade på att byta till ratt med exakt samma hålbild först. Nu är jag inne på att få bort navet och återställa det hela. Men då båten ligger i förövrigt fin för säsongen är jag nu lite tveksam om jag ska ge mig på det nu, lutar åt att det får fixas på land i vinter. Tack för tipsen!
  5. Tack för bra tips! Ska försöka återställa efteråt med. Det här kan bli ett lite stökigare jobb har jag på känn, så får eventuellt vänta ut "badsäsongen" för familjefriden 🙂
  6. Hej! Har en Micore 550 GT som behöver en ny ratt då den gamla blivit väl väderbiten. Här till problemet. Ratten sitter med 6 skruvar. Dessa sitter extremt hårt, endast två har lossat. Övriga skruvhuvuden är nu nästintill förstörda efter dagens försök att lossa ratten. Är inne på att borra upp skruvarna, men är rädd att jag förstör navet bakom. I mitt desperata försök att lossa en av skruvarna drog jag i en torxsbits och fick så bra grepp att den knäcktes i ett av skruvhuvudena. Lyfter jag på locket i mitten av ratten sitter ingen bult, den verkar sitta från insidan. Båten har kabelstyrning. Bifogad bild är innan "skruvhaveriet". Är det någon som har tips om hur jag kan lösa detta? Eller får jag leva med den här ratten? Tacksam för tips! /Johan
×
×
  • Skapa nytt...