Gå till innehåll
tisdag 23 april 2024

Kebabtomte

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    6
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Kebabtomte

  • Placering
    Kadett
  1. Får se om man kan få lite service från dem. Över lag inte kanonbra intryck av marinan, men platser i roslagen är ju minst sagt bristvara så fick ta vad som erbjöds... Mycket bra förslag dock. Tackar och bockar
  2. Ah! Tack! Detta låter som den helt klart enklaste lösningen tills jag får tid att montera nya knapar. Båtfolk är stjärnor 😎
  3. Det där låter väldigt smart. Förstår inte riktigt hur du menar med schackel "mellan ändarna". Troligtvis bara på grund av att jag är lite trög än dålig beskrivning. 😉 Tror du du kan förtydliga? Bild?
  4. Tyvärr plats på marina där de inte var så pigga på att modifiera bommarna. Har tyvärr inga bilder på platsen, men det skulle gå att ordna. Detta torde inte bara något större problem, frågan är var det är mest praktiskt att sätta dessa? Direkt under pulpiten eller midskepps för att då kunna använda för en spring?
  5. Håller wincharna för detta? Följdfråga: jag tänker mig att jag kommer behöva montera ett par knapar till på båten min, skulle man helst montera dessa förut eller midskepps?
  6. God kväll alla seglingvänner! Jag är nybliven ägare till en sunwind 27a (första båten !) och har stött på problem med förtöjningssituationen. Sunwind 27an har 2 knapar i aktern och en i fören centralt belägen dito. Till denna på varje sida placerade halkipar. Problemet jag nu står inför är en båtplats med 6 m långa y-bommar där den främre knapen hamnar akter om öglorna på y-bommen (alltså drar båten mot bryggan) och bakre ligger utanför y-bommen och alltså också drar in mot bryggan. Jag ser inte hur det skulle vara möjligt att dra en spring till fören... Förstår över huvud inte hur detta skall lösas utan att montera på fler knapar på båten? Finns några brillianta förslag därute? Bilden länkad nedan visar sunwindens arrangemang någorlunda bra. https://images.app.goo.gl/K8sfpm6WsfuUSuj2A Tacksam för tips till en handfallen segelamatör!
×
×
  • Skapa nytt...