Jump to content
Wednesday 24 July 2024

Mxtasy

Medlemmar
 • Content Count

  17
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

8 Neutral

About Mxtasy

 • Rank
  Kadett

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Mxtasy

  Schäfer i båt

  Hon ser ut att njuta att åka båt som vår Xarro 😍 Vår båt är en liten Adec 530, en passande båt att prova på båtlivet med. Nästa sommar om vi fastnar för detta ska vi även ha vovven med i åtanke. Mycket man inte tänker på som nybörjare, vi såg en båt vid köpet, inte vilka möjligheter som fanns 😀
 2. Tips från 1964, helt otroligt 😉 https://www.instagram.com/p/CeviPfgOBAV/
 3. Ok, tack, då vet jag hur tung båt man kan köpa senare 😉 MVH Mikael.
 4. Ok, hur mycket skulle jag får dra med obromsad 30 kärra? Någon gång kanske man köper en större och tyngre båt. Knepigt med alla viktangivelser och LGF är ju inte med. MVH Mikael.
 5. Hej. Är lite osäker på det här med 30km/h kärror vilka är (långsamtgående). Jag har B-körkort. Obromsad 30 kärra. Båten väger 750 kg. Kärran vet jag inte vikten på. Min bils uppgifter: BMW F11 Tjänstevikt (1785 kg ) 1685 kg Totalvikt: 2360 kg Max släpvagnsvikt, bromsad 12%: 2 000 kg Max släpvagnsvikt, bromsad 8%: 2 000 kg Max släpvagnsvikt, obromsad: 750 kg Max släpvagnsvikt, B-körkort: 1140 kg Total tågvikt 4 360 kg MVH Mikael.
 6. Mxtasy

  Schäfer i båt

  Oj, stort tack för att du tog dig tid att skriva så mycket. Jo, det här med att bada känner vi till, ja inte bara bada, kan inte tvätta bilen eller använda vatten alls i trädgården när han är ute 😉 MVh Mikael.
 7. Mxtasy

  Schäfer i båt

  Hej och tack för alla svar. Det blir aldrig långturer då vi har båten i sjön Sommen. Har kanske 10-15 min till öar och klippor. Tror inte han kan hoppa över och ned i båten från fören, kan ju också skada sig i fallet. Bästa vore något för aktern, får söka lite. 1000 tack för era svar, uppskattas. MVH Mikael.
 8. Hejsan. Vi är om sagt nya på det här med båtar och har en ADEC 530. En bekant säger att man alltid ska ankra upp med fören in emot land vid öar. Problemet är bara att vår Schäfer inte kan gå av båten från det håller, däremot om vi kunde ankra upp sidledes mot ön kan han hoppa ur från aktern, Hur gör ni med er stora hundar? MVH Mikael.
 9. Ok, så borde jag kanske också tänkt, nybörjare som man är 😉 1000 tack. MVH Mikael.
 10. Hejsan på er. Vi har som sagt köpt vår första båt, en charmig ADEC 530. Kapellet är lagat lite här och där och funderar på att köpa nytt. Men var köper man bäst detta till hyffsat pris? Kollat lite på nätet men inte direkt hittat någon sida där det är smidigt att beställa. Tips och råd mottages tacksamt 😉 MVH Mikael.
 11. Ja, inför vinterförvaringen blir det nog lite fler frågor 😉 MVH Mikael.
 12. Ja det finns det, men inget som förra ägaren någonsin använde. En båtmekaniker jag pratat med säger också att man inte behöver göra detta. MVH Mikael.
 13. Hej. Den har magnet-tändning samt den lilla smörjkoppen med fett till pumpen 😉 MVH Mikael.
 14. På tal om blyersättningen. Pratat med trevliga Albin Motor nu och rådet är: Blanda istället i 0,5% 2-taktsolja i bensinen för att smörja förgasare/ventiler 😉 1/2 dl i 10 L bensin. MVH Mikael.
 15. 1000 tack för alla tips och råd. Mycket att fundera på när man är novis. MVH Mikael.
×
×
 • Create New...