Gå till innehåll
tisdag 23 april 2024

Bella510

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    23
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar Vunna

    1

Bella510 senast vann den dag 7 Mars 2022

Bella510 hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

11 Trovärdig

Om Bella510

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Kom lite annat i vägen… valde till slut att slipa ner hela fronten då jag hittade lite mer fina sprickor, har nu kört ett antal vändor till med glasfiber och har lagt på två rejäla lager med gelcoat. ska jämna till det lite med ytterligare gelcoat när jag får en lucka. sen blir det lite slipning för att få konturerna någorlunda rätt innan topcoat. ytterligare en erfarenhet var att gelcoat putty och gelcoat inte var riktigt samma 🙈 nåväl, nu börjar man lära sig handskas med även detta. kommer nog lägga ganska tjockt med topcoat för att kunna slipa det rakt, är detta feltänkt? dåliga väggspacklare brukar vara bra på att slipa 😉
  2. Då är det min tur att be om ursäkt för påhoppet och ibland är det svårt att se nyanserna i text mot när man diskuterar ansikte mot ansikte. För att lägga lite bakgrund. jag är utbildad maskiningenjör med dryga 20 år i arbetslivet, har skruvat en hel del med bilar och motorcyklar samt helrenoverat hus ( mura, putsa, snickra osv…) och bara för att jag frågar betyder det inte att jag inte vet men min natur är att jag gärna vill få det bekräftat/styrkt av folk som gjort liknande arbete i verkligheten och inte bakom ett skrivbord. Ibland finns det många olika varianter av sanningen på nätet vs instruktionsanvisningarna… båtar är dock något som jag inte pysslat med och ville därför veta mer om hur materialet beter sig. plöjt igenom en del forum och tyckte MG hade bra svarsfrekvens samt kunskap, därav valet av MG. Som sagt, kände mig lite påhoppad men vi avskriver det som en missuppfattning. Vad det gäller framfarten med båten så känns det relativt enkelt att bygga upp och stärka skrovet, det svåra blir nog att få det osynligt när man är klar.
  3. Tack alla för de tips och trix jag fått, har sparat en del timmars sökande.
  4. Bella har fattat och använt härdare till polyestern… tur man inte tog ditt första råd som var att skrota båten. dvs, du låter lite halvdryg, kanske inget du tänker på men det är så det uppfattas. och är du medvetet lite dryg och kaxig så är du välkommen på besök, så ska vi nog reda ut det hela.
  5. Vi behöver reda ut begreppen lite. gelcoat = klibbigt och torkar ej helt? gelcoat + härdare =? topcoat = gelcoat + vax? eller topcoat = gelcoat + härdare + vax?
  6. Blev lite slipning invändigt på andra sidan också men där gick det rätt smidigt
  7. Tackar tackar 🙏 har nog lagt på några lager extra med glasfiber… dels var det enkelt och därmed ganska kul 🤩 bättre för många lager än för lite antar jag. väntar nu på att det ska härda och sedan blir det en vända till med fibern på de ställen jag inte hade klippt bitar till. E ju omöjligt när man väl börjat kladda då fastnar ju allt! sax, papper och pensel 🙈 Får se om jag hinner med nån gelcoat idag, tiden går fort när man har kul. gelcoat med härdare, stelnar detta? Tyckte inte det var klibbigt idag iaf. topcoat är det gelcoat härdare och vax eller bara gelcoat och vax?
  8. Delar av kanten var nedvikt, trodde inte att jag skulle kunna pressa upp den och att glasfibern skulle bli så stark… nöjd så här långt. har även undre delen som är spräckt längs kanten men inget kan vara värre än att slipa ur i luckan fram. man kan alltså lägga flera lager gelcoat med bara aceton emellan och på så vis bygga upp lite tjocklek (tänker mig 3-4mm) och sen i med vax och köra topcoat. är topcoat betydligt mer lättarbetat än gelcoat? Tyckte det fastnade på spackeln och var svårt att få jämt. plan för morgondagen är att slipa ner undersida av ”delningen” samt gå på andra sidan som är betydligt mindre skadad, slipa ner och sedan försöka lägga på glasfiber på allt och sen får vi se om jag hinner kasta på ett lager gelcoat. fredag aceton och ytterligare lager gelcoat där det behövs och lördagsjobbet kan bli att få dit en topcoat. svåra blir att hitta rätt blå nyans till under delen.
  9. Slipat å slipat insidan, fyllt på med 7-8 lager glasfiber invändigt och nu även 3-4 utvändigt. hittade även ett nytt hål som nu också fått behandling. provat en klick gelcoat för att se om nyansen stämmer bättre än den man lagt på tidigare. Nu till en annan fråga, hur får man gelcoat snyggt på en större yta? har gjort en kant mot den gamla gelcoaten och sedan slipat bort ett större område där jag hade mängder av småsprickor (detta som man bara kletat ny gelcoat över tidigare). ska man bara ösa på och sedan slipa jämt eller finns det en bättre metod?
  10. Har följt sprickorna och skapat yta runtomkring för det nya att fästa på
  11. Då har man slipat lite… liten lucka, halvvägs uppochnervänd och dammigt satan. ovansida fram på båten har man lagt ett extra lager gelcoat, testslipade lite i den kritvita gelcoaten och kom sedan ner till en ny blank yta med offwhite, vilket passar bättre med övriga båtens ytskikt. underifrån i luckan fram så har man fullkomligt matat in spackel. ser ut som ett hål 4x4cm, ingen glasfiber utan bara en stor klump spackel. jävla klåpare! ytterligare slipning kvar invändigt men sen är det dags att börja bygga upp igen. Ska nog bli bra det här men lite jobb e det allt.
  12. Behöver nog en bättre mask… får återuppta nöjet på måndag
  13. Tackar för tipsen! kommer börja att stadga upp ordentligt inifrån och sedan gå på utsidan. köpte några raspar som jag tänkte rugga ytan med… tycker det ser ut som att man lagat med glasfiber då det runt skadan är något ljusare samt mer bubblor i än på runt om. kommer ta ett tag att få rent på insidan då det är trångt så in i helvete, men jag har tid för tillfället… bara att gnugga på
  14. Hur djupt in i glasfibern vill man gå? tänker att man vill ju fylla upp lite och inte få en puckel i slutändan… eller lägger man på glasfiber och sedan kör man tunnare gelcoat?
×
×
  • Skapa nytt...