Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

KaptenOlof

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    3
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

1 Neutral

Om KaptenOlof

  • Placering
    Landkrabba

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Det var jag också men med luftintaget bak på motorkåpan istället för på sidorna visar väl att det är en BETX? Tack för bra info. Tack, nu kan jag vara lugn över bränsleförbrukningen! Tack, grymt med en jämförelsetabell, den har jag inte lyckats hitta när jag googlat. Tack alla för bra svar. Jag ska försöka komma fram till vad som är ett bra pris. Med infon nu delgett känner jag mig ändå säker på att BETX är en bra motor.
  2. Tack. Då återstår att avgöra vad som är ett lite lägre pris. Prisstatistiken på sokbat.se visar tyvärr inte om sålda exemplar har B eller F-generationen. Att båtköp är en förlustaffär rent ekonomiskt vet jag, jag är bara ute efter att inte göra skadan större än den behöver vara. Tack! Känner någon till om det är någon signifikant skillnad i bränsleförbrukning mellan B och F-generationen?
  3. Hej Forumet! Först vill jag tacka alla för den kunskap ni delar med er av, det har varit till stor hjälp! Nu till min fråga. Jag är spekulant på en båt som enligt säljaren är utrustad med en Yamaha F225 BETX, båt och motor ska vara från 2017. Utifrån vad jag har läst kom en senare generation av F225, FETX, någon gång i början av 2010-talet. Jag blir förstås lite frågande till varför man köpte en båt med B-generationen om nu F-generationen kom många år tidigare. Det är dock inget som jag begär att forumet ska svara på. 1. Drar BETX märkbart mycket mer bränsle än FETX? 2. Kommer jag ha svårt att bli av med båten när det är dags att sälja pga generation B istället för F? 3. Kort och gott, gör jag ett dåligt köp om jag går vidare med den här affären? Tack på förhand! //Kapten Olof
×
×
  • Skapa nytt...