Gå till innehåll
torsdag 25 april 2024

khhk416

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    5
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om khhk416

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Det är västkustvarianten av VC17 den är målad med
  2. Vi köpte för några år sedan en Nimbus 29 Nordica med vetskapen om att den förra ägaren under sina 20 år som han ägt båten använt VC17 som bottenfärg, ny strykning ungefär vartannat år. Vi har båten i Trosa och det är dags för oss att för första gången hantera det här med bottenmålning. Har förstått så pass mkt att VC17 inte är godkänd för Östersjön och inte heller övermålningsbar (med annan färg) så återstår i praktiken att "ta bort det gamla och lägg på nytt". Ni som har gjort detta förut, berätta gärna om era erfarenheter. Skrapa/blästra för att ta bort? Tips på bra företag som kan hjälpa till med detta runt Södertälje-Trosa-Nyköping? När det gamla är bort, vad gör man sen? Hur vanligt är det med epoxibehandling i samband med den här typen av arbeten? Lämplig bottenfärg för våra vatten? Vad kan man förvänta sig att kalaset kostar? 20000? 30000? 40000? Kanske finns en bra tråd för detta redan? Tack på förhand! Peter
  3. Tack för hjälpen! Jag har i helgen köpt nya delar som förhoppningsvis kommer under veckan, hittade till slut rätt inbyggnadsdel men precis som ni skriver så ser det ut att vara en del nyansskillnader i plastdelarna. Jag är inte alltför petig men jag tar med mig ommålningen som beskrivs ovan så får vi se om det blir aktuellt. Passning och funktion hoppas jag blir 100%. Hålet jag har i skrovet är förövrigt "identiskt" med det på bilden ovan.
  4. Tack för snabba svar! Jag har inte båten på hemmaplan just nu så bild kommer senare i veckan. Förra helgen monterade jag iaf bort den gamla blandaren, slangen samt boxen allt satt i och kvar är då ett hål i skrovet som har en något ovanlig form (smalare upptill och bredare nedtill). Utan att fundera så mkt på det utgick jag från att det är en Nimbus-standard men nu vet jag att det nog inte är så och att det kanske blir svårt att hitta en modell som passar rakt av..? Slang och blandare är inget problem, det är att hitta en lösning som passar hålet i skrovet.
  5. Hej, jag är ny på forumet och har en fråga angående akterdusch till en Nimbus 29 Nordica. Båten köptes i höstas och akterduschen behöver bytas (inklusive insatsen som blandaren sitter fast i). Är det någon som har förslag på var jag kan hitta rätt modell av akterdusch? Nimbus webshop har jag kollat med, dom verkar inte ha rätt modell tillgänglig. Tack på förhand 🙂 Mvh Peter (Södertälje)
×
×
  • Skapa nytt...