Gå till innehåll
söndag 28 april 2024

Minime2

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    4
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Minime2

  • Placering
    Landkrabba

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Hej! nu ska motorn monteras tillbaka i båten och jag har glömt vilken kabel som ska gå vart… (De två röda kablarna på bilden i tidigare inlägg) På motorn är den vänstra kabeln till gasreglaget och den högra är växeln. Frågan är vilken som ska sitta upptill respekt nertill på reglaget vid ratten. @jan_af_lisoe kan du eller någon annan hjälpa mig? 😊
  2. Perfekt, tack, då vet jag vad den grå knappen gör! Samt att jag ej behöver reglaget för att kunna starta motorn. Ska göra ett nytt försök i helgen. Om ni har fler tips tar jag gärna emot dem.
  3. Toppen att höra! Ja, dödmansgrepp kan väl bara sitta på ett sätt? Har testat med att reglera gasen inne i motorn, men det gick inte ändå. Vet du vad den grå knappen på reglaget har för funktion? Vid start vanligtvis trycks denna in 3 gånger och så drar man lite i gasreglaget fram och tillbaka. Men det kan jag alltså inte göra nu. Jag råkade lägga den på fel sida vid transport, så risk finns att olja läckt in... Kanske där problemet ligger då. Motorn ska väl alltid sköljas igenom med färskvatten om den gått i saltvatten?
  4. Hej! Jag är helt novis vad gäller båtmotorer och hoppas att någon vänlig själ kan hjälpa mig med mina bekymmer. Jag har en Yamaha 9.9 hk 4-takt som jag saknar manual till. Motorn är från 1996 och har modellnamn F9.9B, modelltyp 6G9. De manualer jag googlat fram stämmer inte riktigt och jag börjar undra om den är ombyggd från rorkult till styrpulpet. Så här ser motor och reglage ut: Nu till mina frågor: Går denna motor att starta utan reglage? (Har lossat motorn från båten och reglage med kablar är kvar i båten) Jag behöver spola igenom den, men lyckas alltså inte starta den. Klurade ut hur man inne i motorn ställde växeln i neutral så att det gick att dra i startsnöret, men den går inte igång ändå. Det är väl nåt som fattas för att den ska gå igång? Finns varken choke eller startknapp på själva motorn. Nödstoppbrytaren sitter i vid försöken att få liv i den och bensinblåsan är uppumpad.
×
×
  • Skapa nytt...