Gå till innehåll
lördag 20 april 2024

Sierra18

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    7
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

4 Neutral

Om Sierra18

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Hej hur gick det har samma strul med min varvräknare till min ad31a. Passar wima eller kus eller biltema panelen och är det enkelt att koppla in 🙂
  2. Haha menade att vi tjuvkopplade startmotorn skrev fel. Remmar borta de som behövdes bort. Röret som avgasknät fäster i har oxiderat sönder. Några tips på att fylla upp så det håller alternativt skarva. Tror det är aluminium.
  3. Uppdatering Motorn gick fint att starta med tjuvkopplad generator. Läckte avgaser från limpan där packningarna var slut. Ny limpa och packning monteras. Turbon såg fin ut och inte skadad men turbinhuset som fäster i avgaslimpan om det heter så var väldigt brunt pga värme. Ska man tänka något där utöver byta packning. Är det bara måla på färg igen?
  4. Tack igen ! Vi var nere idag och det visade sig att motorn gick att dra runt lätt med vanligt kort spärrskaft. Den har således inte värmenypt. kabelstammen hade skadats av värmen och blivit kortslutning så den behöver bytas. Har fått hjälp av en duktig meck så förhoppningsvis kan vi byta elen med motorn kvar i. Någon som vet var man hittar en kabelstam till Ad31a eller har en liggande. Behöver även byta kabeln från tändningslås till motor samt relän bakom plastkåpan.
  5. Tack alla för era bra synpunkter! Troligen så plockar jag ut motorn och provar renovera den 🙂
  6. Hmm många beslut ! Tacksam för engagemang. Båten en Fjord 775 i superfint skick. Passar dreven nyare motorer. Tidigare motorer total 260hk Marschfart 20kn Räcker gott.
  7. Hej på er ! Motorn på min båt har skurit pga av att den gick varm impellern gick sönder. Startmotorn går ej att vrida runt så renovering är kanske dumt. Sitter idag dubbla Volvo Penta Ad31a från 1990i båten. 290 Dp drev. Vad skall jag göra leta ny motor samma eller är det ett gigantiskt jobb att bygga om den till singelmontage. Får jag något för min Ad31a som fungerar fint med drev och allt? Om jag köper en nyare D4 eller D6 passar mina gamla 290 dp drev då. Tacksam för hjälp!
×
×
  • Skapa nytt...