Jump to content
Monday 30 January 2023

schizo99

Medlemmar
 • Content Count

  41
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About schizo99

 • Rank
  Fänrik

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jag trodde det var filterhållaren eftersom motorn gick som den skulle och inte stannade efter att jag monterat ett inlinefilter istället. Men så var vi iväg i förrgår och då dummade sig motorn igen. Men hittade som sagt att det sitter ett filter till EFTER lågtryckspumpen. Och iom att vi bytt typ allt annat så hoppas jag innerligen att det är det filtret som är problemet. Runt 3500 varv så verkar motorn kunna gå hur länge som helst medan den dör med jämna mellanrum över detta. I mitt huvud skulle detta bero på att filtret efter lågtryckspumpen är igensatt och begränsar flödet till högtryckspumpen. Är man snabb nog och drar av på gasen och pumpar på blåsan så fortsätter motorn att gå.
 2. Det trodde inte jag heller. Och iom att den för snabbare desto mer man varvar motorn så börjar jag bli mer och mer övertygad om att det är det filtret som är problemet. Filtret heter 6C5-24251-00
 3. Var ut och pumpade på blåsan, lät det stå någon minut. När jag sedan lossade på en slang sprutade det bensin. Detta bör väl betyda att det inte är läckage? Kan våra intermittenta fel bero på igensatt filter efter lågtryckspumpen? Såg nämligen nu att det sitter ännu ett filter efter lågtryckspumpen.
 4. Vi har haft problem med att motorn stannat. Blåsan varit mjuk och det har gått hålla motorn igång om man pumpat på blåsan. Har bytt ALLA delar framför högtryckspumpen utom just filtret. Slangen mellan låg och högtryck är visserligen inte bytt. Satte dit ett inlinefilter och då gick motorn utan avbrott. MEN igår var vi iväg igen. Tror ni inte motorn börjar stanna för oss igen. Samma symptom. Noterade dock att det bara var bensin i 1/4 av filtret när vi parkerat på gården. Eldar snart upp skiten.
 5. Var inte helt uppriktig i titeln på posten inser jag. Motorn är en Selva Dorado 60xs -06 men som jag förstår är det i princip en ombrandad yamaha f60. Tror reservdelsnummret är 68V-24560-01, väntar fortfarande svar från Selva Marine. edit: kan också vara 64J-24560 marineparts 64J-24560-10 Yamaha vill ha en ohygglig massa pengar. Hittar en del på Amazon men där har man ju ingen aning om kvaliteten på grejerna. Det verkar också finnas 2 varianter. En med klar plast och en ogenomskinlig variant.
 6. Självklart. Tänkte inte på det.. här kommer en bild.
 7. Har haft problem med att motorn stannat intermittent. Genom att byta del för del av bränslesystemet har vi kommit fram till att det är bränslefilterhållaren som är trasig. Yamaha vill ha 2962:- kronor för den delen. Vilket är helt absurda mändger pengar med tanke på vad man får. Så jag tänkte höra om det är någon här som har antingen en aning om var man hittar eftermarknadsdel eller alternativ till det fast monterade filtret. Kör nu med ett vanligt inline pappersfilter.
 8. Det var som... Då kanske våra motorstopp inte beror på den skiten lik förbannat.
 9. Åfan, till saken hör att slang och blåsa införskaffades i höstas. Och som jag förstått det tar det längre tid för harts att bildas. Så tror nog det är skit från den gamla tanken. Efter lite googling så hittade jag att bensin mycket riktigt fäller harts om den får stå för länge.
 10. Hej, Har haft problem med att motorn under gaspådrag tappat kraft. Om man dragit ner till neutral en stund s har det sedan gått att ge gas igen. Igår lossade jag bränslekontakten på slangen, ut rann en mörkgul vätska. Knackade kontakten mot marken och ut trillade några hartsliknande bitar. Jag tror skiten kommer från den gamla inbyggda tanken. Någon som sett något liknande eller har någon ide om vad det kan ha varit? Har attachat en bild på det som trillade ur kontakten.
 11. Testar med en 12" propp. Om den nu skulle ha vatten i flytskummet så är det ju inget jag blir av med bara sådär i vilket fall. Får leva med att båten går långsammare och dyrare än vad den borde göra.
 12. Ska testa den med bara en ombord. Men om man siktar runt 5200-5500 varv så borde en propp med 12" pitch bli bra? Tanken har slagit mig att båten kanske är lite undermotoriserad. Tror rek effekt är 90hk på nyare årsmodeller.
 13. Filmade vid gasarmen. Och visst saknas någon mm men bör inte förklara avsaknaden av 2000 varv.
 14. Nej han hade den inte alltid på trailer så det är klart att den risken finns. Ska filma hur det ser ut vid fullt gaspådrag. Ser ut som att armen inte dras ut hela vägen på något konstigt sätt. Inga svarta stift.
 15. Nej så är det inte. Hade förlagt nycklarna till båten men hittade dom i förrgår. Så har nu kunnat ta en bild på motorn i nedersta läget.
×
×
 • Create New...