Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

Andyman_se

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    11
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

3 Neutral

Om Andyman_se

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Absolut, det är inget fel alls på båten eller maskinen... det är som dom flesta misstänkt påväxt som var problemet. Jag kollade botten på båten och det var i princip ingen påväxt men efter att felsökningen inte gav nånting så lyfte vi upp båten och det visar sig att vitala delar av drevet hade påväxt. Svårt att upptäcka med blotta ögat när den låg i vattnet men efter en proffesionell rengörning så är det som en ny båt. Tack Bohus Maskin & Marin för bra service
  2. Ska läsa felkoder på måndag. Verkar vara kamaxelgivare
  3. Bytte bränslefilter utan resultat. Det är tydligt att motorn spärrar vid 4000 varv. Går hur fint som helst upp till dit. Motorn är kopplad till plottern, lägger jag i friläge och varvar så kommer detta upp innan 3000 varv
  4. Ingen direkt påväxt (mycket mindre än befarat). Den går på alla cylindrar. Den vill inte varva ut av nån anledning känns det som. Jag ska ta en tur i eftermiddag och se om jag blir klokare på symptomen.
  5. Hastigheten kontra varvtal stämmer vad jag kan minnas. Det ligger nog kring 4000 varv i 20-22 knop. Problemet är att man brukar ju dra gasen i botten för att plana ut och sen backa gasen till önskad hastighet. Nu är det precis som att det inte händer något på sista halvan av gasen.
  6. ingen noterbar påväxt. Trimplanen fungerar som dom ska också så inget där som bromsar. Motorn spinner som en katt men varvar inte ur känns det som vilket gör att jag inte kommer över planingströskeln ordentligt. Den känns strypt på nåt sätt.
  7. Var ute med båten en sväng igår och noterar att den går väldigt tungt/är trött. Båten är en Askeladden 645 DC. Jag får knappt upp den i planing och den maxar runt 21 knop. Motorn låter som den ska men den känns begränsad på nåt sätt, får inte upp den över 4000 varv. Finns det nån effektbergränsning som kan gå in? Andra tips på vad det kan vara?
  8. Fick ordning på det verkar det som. Jag släppte ut så mycket lina jag kunde på djupt vatten och körde upp den igen. Troligen hade det lagt sig knasigt i boxen innan.
  9. Ser ut så här om det hjälper. Svårt att se ner i boxen om den är fullZ
  10. Tack för svar. Ankarspelet är ett Captain M från Power il med vad jag antar är blyad lina. tänkte först att det var meningen att det skulle bromsa in innan draggen är helt uppe för att den inte skulle slå i båten men det kan ju vara så att det är slitage. Jag ser ju knappt ner i boxen men anar att det blir fullt så det kan ju vara så att det är det som spökar.
  11. Precis blivit med båt som har ankarspel. Den slutar dra när det är ett par meter kvar. Slirar bara. Funderar på om det är för att det blir fullt i boxen? Nån annan teori? Känns lite meckigt att inte all lina går in i boxen.
×
×
  • Skapa nytt...