Gå till innehåll
fredag 29 mars 2024

Nereider

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    3
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Nereider

  • Placering
    Landkrabba
  1. @NW355 - var otydlig. Packboxen är installerad och det är den jag ser. Är den yttre packboxen något som är enkelt att byta ut själv? Min tidigare fundering var om det var här man kunde se det äldre fettet tryckas ut, via drivaxlens splines.
  2. Stort tack för hjälpen - har aldrig gjort detta tidigare, haft båten endast en säsong. Detta har förmodligen inte gjorts på länge av tidigare ägare heller dessvärre. Har drevet avmonterat och ser alltså axel och lager. Förstår jag rätt att om man trycker in nytt fett trycks det ut mot drevet och förhoppningsvis ser man då äldre fett som till slut ersätts med nytt fett, där slutar man. Har man otur så kan det vara väldigt gammalt fett vilket då hindrar det nya fettet att ta sig dit det skall.
  3. Hej på er, ha en AQAD31A med DP290 drev. Har blivit rekommenderad att smörja in splinesen mm från bakom drivaxelns lager. Jag letar efter en smörjnippel med hittar endast en skruv enligt nummer 78 i bifogad bild. Förmodar att detta är korrekt, eller vad säger ni? 1. Kan man sätta en smörjnippel här eller är det olämpligt? Vilken gänga är det isof? 2. Vilket fett skall man ha här? Väldigt tacksam för hjälp.
×
×
  • Skapa nytt...