Jump to content
Saturday 25 May 2024

sharkstate

Medlemmar
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About sharkstate

 • Rank
  Kadett

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Någon som vet om det går att få tag på reservdelar till en Ockelbo DC21? Söker framförallt rufflucka. Se bild.
 2. Någon som kört en Chris Craft Lancer 21 i busigare väder? Hur klarar den det? Antar att den är optimerad för glassigt kalifornienväder
 3. Jag har en Mercury 125hk utombordare med nytt Mercury reglage (se bild). Hastigheten är väldigt dåligt fördelad över reglaget, 0-5 knop tar ca 3/4 av reglaget och 5-30+ den sista 1/4 (dvs superkänsligt med milimeterröreslser på slutet). Går det att själv förbättra så att det jämnare fördelas över hela? Det är dessutom alldeles för "löst", misstänker att det går att ställa in trögheten någonstans? Håller även farten dåligt, dvs glider sakta upp resp ned i hastighet även när reglaget är orört. Tacksam för tips på vad man ev kan ge sig på att försöka lösa själv.
 4. Jag får emellanåt imma i mina Mercury instrument se bild. Tagit in dem inomhus för att få bort det men går det att permanent få bort det genom tätning eller annat?
 5. Två frågor om utombordare 2T Mercury Optimax: 1. vad är rimlig oljenivå? när fylla på? se bild 2. förra ägaren anv billig olja. jag vill byta till bättre. ok att mixa dem dvs att jag fyller på succesivt med min eller bättre låta den äldre försvinna först så mycket som möjligt?
 6. Se bifogad båt. Vad kallas "näbben" i fören? Väldigt praktiskt såklart, men har en vild idé om att "bygga ut" undertill den, så att skrovet mer förlängs hela vägen. Dels för stabilitet, men framförallt för att det skulle se mer gediget ut. Vet inte hur svårt/lämpligt det skulle vara, om ens möjligt, men går det att göra? Tänker då inte göra det själv, utan att proffs utför det. Tacksam för åsikter.
 7. Tack alla för svar. Jag tar det rel lugnt med andra ord. Varvet som tittade på båten nämnde att oljan som är i för tillfället (från förra ägaren) är av det billigare slaget och att jag vid byte ska byta till DFI Quicksilver.
 8. Tack. Utveckla gärna. Inga konstigheter?
 9. Får emellanåt vit rök från min utombordare se film. Är det vatten som kommit in eller något annat/värre tro? FullSizeRender.mov
 10. Riktigt snygg imho, någon som vet modell/märke?
×
×
 • Create New...