Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

Zonaxen

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    10
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Zonaxen

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Kom på nu att den ej har kapellgarage, ingen bra bad/fiskeplattform i aktern heller och ruffen tycker jag ser konstig ut så räknar bort den nu.. Är det nån som haft en porta potti/kemtoa i ruffen på nån av dessa?
  2. Annars ser Yamarin 6110 också jävligt trevlig ut, förutom 2-taktaren 🤔
  3. Även Bella 620 DC är lite intressant, tyvärr verkar det dock vara som med Yamarin 6110 att många fortfarande har 2-taktare. Det känns lite sådär när man köper en så pass "ny" båt eller? 🤔
  4. Det är Yamarinen jag lutat mest mot hela tiden men vill ändå höra åsikter om de andra. Kraven är inte superhöga direkt, kommer som sagt från en Crescent 495 HT från 1980 typ så en 20-25 år nyare båt hade nog räckt rätt bra. Vill att den ska vara tyngre, stabilare och modernare, hade velat ha möjligheten att fara iväg till typ Öland och Utklippan om man hade vågat det med.
  5. Har läst att bottenvinkeln är lite lägre på D55an men det kanske inte är märkbart?
  6. Hur är den i lite stökig sjö? Värderar högt stabiliteten och gången i vattnet. Kör en Crescent 495 HT nu och får lite ångest ibland när det kommer svallvågor 😂 Speciellt om man står stilla och fiskar på svaj. Den kommer gå i Karlskronas skärgård.
  7. Men är Ryds dåliga även för 15 år sen eller var det på 80-90-talet? Det tester har jag läst, klar fördel till Yamarin. Fler med åsikter eller erfarenheter? 🤔
  8. Tjena! Kollar runt på lite mindre dc-båtar efter -00 och dessa tre tycker jag ser väldigt trevliga ut, men vad döljer sig bakom den fina fasaden? Vilken tar vågorna bäst? Vilken är bäst utrustad? Servostyrning? Mest lättmekad? Osv osv. Rydsen kommer ju med inombordare mercruiser 3.0 som även återfinns i vissa Uttern d55, det för ju med sig en trevlig badbrygga/fiskebrygga och det är ju trevligt men finns ju nackdelar med inombordare med? Yamarinen kommer bara med utombordare med allt vad det innebär men har ju 2 "badplattformar/ståplattformar" på varsin sida aktern. Så.. vilken av båtarna är mest båt för pengarna?
  9. Tjena! Jag håller på att byta växelhus på min Johnson seahorse 35hk och skulle flytta över propellern till det nya växelhuset. Och när jag tog bort propellern så satt det massa inlindad fiskelina runt axeln mellan packboxen och den koniska "styrningen/distansbrickan" som sitter bak på propellern. Det kan väll vara rätt vanligt tänkte jag men sen såg jag att i detta skatbo av lina så är det nån sorts tätning invirad också 🤔 Så jag undrar, ska det vara nån tätning mellan packboxen och "styrningen/distansbrickan"? Eller ska det vara ett gap där? Se bilder.
×
×
  • Skapa nytt...