Gå till innehåll
tisdag 16 april 2024

Xelirator

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    11
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

1 Neutral

Om Xelirator

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Hej! Min evinrude 30hp från -86 har dålig tomgång, går bra på fullgas men när man släpper av från full och går till Neutral så dör den.. Bränslepumpen är ny med nya packningar, nya bensinslangar, motorn är renoverad så nya packningar mer eller mindre överallt. Hur ställer man in tomgången på denna? Kan det vara tändningen som spökar? Motorkod: BE30BACDM Kan bifoga lite bilder senare!
  2. Hej! Är på jakt efter en nippel till min förgasare, hittat på ebay men priset var lite väl.. Nån som kan tipsa om sida/butik där man kan köpa nipplar? https://www.ebay.com/itm/254982974443?epid=2163969073&hash=item3b5e2b6beb:g:cv0AAOSwoWdgovz1 <--- Är denna nippel.
  3. Nya packningar till både förgasare och bränslepump beställda, hoppas på provköra i helgen i det här kalla vädret .. har ni några andra tips om det skulle gå åt helvete så man får ro igen?
  4. Hej! Japp, luftintaget är öppet. Soppa slang är ny och ej klämd. Ska försöka prova med annan tank.. Men den borde inte gå bra på tomgång då...
  5. Hej! Har precis renoverat min evinrude 30 hp från -86 .. Sjösatte igår och den drar iväg som ett skott i ca 15-30 min varje gång..efter det så börjar den strula, såfort jag börjar ge gas så dör den.. Den går bra på tomgång! Bränsleblåsan blir aldrig riktigt hård. Kan de vara packningarna till bränslepumpen ? Har ej bytt dessa och inte till förgasaren heller.. Eller kan de vara biltemas skit blåsa? Konstigt att den går bra en stund ändå? Tacksam för tips...
  6. Problemet löst. Köpte allt nytt.
  7. Xelirator

    Styrning

    Hej Min vajer har gått av men vad är detta för typ av styrning? Ser inte ut som biltemas prylar är kompatibla? Eller går de att bygga om?
  8. ok! De borde vara shysst de jag bytt men något har ju gått galet ändå.. Har nu vänt på kolvarna och då funkar det med 1 packing till toppen. Men får ju ett jävla motstånd av kompression då istället... Inga repor i cylindrar heller.
  9. Hej Är ju 3 lager totalt på vevstaken..övre har jag bytt, undre likaså. Däremot har jag inte bytt mittersta nållagret då de verkade schysst. Allt köpt från en båtmek som verkade ha koll på vad jag behövde.
  10. Hej! Har en evinrude 30hp från -86 som jag fick köpa billigt, den gick ej att dra runt..Öppnade upp allt och såg att vevstake + kolv (den övre) var av och trasig. Köpte begagnat från marinhallen + alla packingar till powerhead även nya lager förutom det mitt på vevaxeln (låter bra). Monterar ihop allt och motorn hoppar igång men dör vid gaspådrag. Öppnar upp toppen igen och ser att jag får vatten in i cylindrarna (2st). Att tillägga är att jag måste ha dubbla topplockspackningar annars tar den övre kolven i topplocket..VARFÖR? Den ser inte skev ut , jag misstänker att de läcker vatten pga. dubbla packningar? Någon som komma med tips på vad som kan vara felet? Har kollat kylmanteln och ser inga synliga sprickor, nya packningar 2st.. Någon som sitter på manualen till denna?
×
×
  • Skapa nytt...