Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

jesperk94

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    5
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

5 Neutral

Om jesperk94

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Tog upp båten på släpet i helgen, och precis som jag trodde hade det växt en hel del, mycket mer än vanligt skulle jag säga... Skrapade av allt så gott det gick och det blev ungefär en 5 liters hink full med skit. Det hade till och med börjat växa en musselodling på ena pontonen😄 Båten gick precis som vanligt efteråt, trodde aldrig att tillväxten kunde göra så mycket, båten väger endast runt 900-1000kg fulltankad. Visst det hade växt mycket, men det var inte katastrofalt. Det har växt väldigt mycket mer än förra året i år det är helt klart. Det har också varit väldigt varmt i havet större delen av sommaren. Tack för era svar! Nu har man lärt sig hur mycket lite ojämnheter på skrovet gör...
  2. Hade en bild från förra året, här ser ni hur mycket av båten som ligger i vattnet vid stillastående. När båten är uppe i plan så ligger pontonerna i vattnet ungefär från ”G” från brig-logon och bakåt, den lyfter alltså inte pontonerna ur vattnet helt när man kör. ska upp och skrapa imorgon.
  3. Jasså! Det låter så mycket eftersom båten är relativt lätt... Ska ut i helgen och försöka skrapa bort en del, återkommer med bilder. Tack så länge för era svar!
  4. Nej, höjer alltid motorn över ytan efter varje körning
  5. Måste försöka få lite svar på problemet med båten... Vi har en BRIG eagle 670 med en Evinrude et-ec 150hk från 2020. Båten gör normalt sett ca 43knop med 2 pers. Nu har båten stått i ca 3-4 veckor och det har växt en del på pontonerna längst bak, på den biten som ligger i vattnet. Men nu när jag var ute i veckan så gör den max 30-32knop med 2 pers i, motorn varvar upp som vanligt och går bra... Kan man verkligen tappa så många knop på att det växer havstulpaner på? Båten är bottenmålad och ligger på västkusten.
×
×
  • Skapa nytt...