Gå till innehåll
onsdag 24 april 2024

Mattias78

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    10
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av Mattias78

  1. Fick tyvärr ingen ordning på det. Vi testade att byta hela reglaget, det vart lite bättre då åtminstone.
  2. Tack för bra tips, jag tar till mig allt jag kan för att komma vidare med problemet!
  3. Ja två personer måste man vara, men det är inga problem för min del. Och själv har jag en liten 5.5m motorbåt (mittpulpet), men så klart för stora båtar eller segelbåtar funkar det nog inte så bra 😊
  4. Tack för svar, att bara ha gasvajern påkopplad tror jag inte vi testat. Ska absolut kolla upp det också!
  5. Såg denna hos Biltema: https://www.biltema.se/bat/batvard/skrovvard/rengoringsmedel/skrovborste-2000045437 Vad tror ni om den om man kör med den nån gång i månaden? Skulle man till och med kunna skippa bottenfärgen på västkusten om man gick på med borsten regelbundet?
  6. Hej Bosse, vi har testat lite med detta genom att från pulpeten påverka böjen men det gav inget resultat tyvärr. Däremot har vi inte gått på vajern längre akterut, ska kika hur den ligger där. Men då vajern går väldigt fint när man kopplar ur allt, och även vid back, så rimmar det inte i mina öron riktigt.
  7. Jag har kikat efter sådan skruv men verkar inte finnas på denna modell tyvärr.
  8. Vi håller på att bråka med gasreglaget på båten vi köpte förra året, det går trögt tycker vi. Lite fakta: Båt: Nordic Centrera 55 (-07) Motor: Mercury Optimax 75hk (-07) Gasreglage: Produktnr 883711 A12 (osäker på exakt vad modellnamnet är), se bild. Gasreglaget går alltså trögt med växel i när man gasar (framåt). Det är så trögt att det är väldigt svårt att finjustera gasen vilket är jobbigt när man lägger till tex. När man har backen i och gasar går det jätte lätt och fint. Likaså när man trycker in neutralknappen och gasar, då går det så fint så. Kopplar man loss vajrarna från gasreglaget så går det väldigt lätt. Likaså går vajrarna lätt när de är lossade från reglage och motor. Och växel/gas på motorn går också lätt. Det är alltså först när man kopplar ihop allt som det går trögt. Vi har även bytt ut reglaget mot ett identiskt (bättre begagnat) och tycker att det kan ha blivit lite lättare men ingen jätteskillnad tyvärr. Någon som har ideér om vad man kan testa eller vad som kan vara felet? Jag har ju läst att Mercury-reglaget är tröga från fabrik, men detta känns överdrivet trögt. Vajrarna kan väl inte vara felmonterade?
×
×
  • Skapa nytt...