Gå till innehåll
tisdag 19 mars 2024

donaldduc

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    21
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

4 Neutral

Om donaldduc

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Har två kad44 och jag har haft problem med konservering av den ena motorn. Jag trodde det var en dålig impeller så jag bytte den i år men det gjorde ingen skillnad. Den en motorn suger i sig glykol direkt när man startar motorn , medan den andra tar det säkert 30 sekunder innan den börjar suga. Är det så att det finns någon koppling som reglerar impellern eller finns det någon annat jag borde känna till? jag får en känsla att den ena motorns impeller har en fördröjd start medan den andra börjar jobba direkt. För er information så brukar jag lossa slangen på impellerhuset och sätta dit en tillfällig slang som jag låter suga direkt in i en hink.
  2. Det tog ett år men för en månad sedan beslöt jag mig för att riva elen. Det var någon tidigare ägare som kopplat instrumentbelysningen fel. Vad jag har letat. Nu är det fixat också. Tusen tack alla som var med och "felsökte".
  3. Någon som har lyckats laga fördelningshuset till en Mercruiser eller provat billigare kopior. Min gick sönder i gängorna till dräneringen. Tacksam för hjälp.
  4. Hej på baksidan av reläboxen på kad44 sitter två små micro knappar som jag undrar vad dom har för funktion. Har dessvärre ingen manual.
  5. Hej och tack för alla förslag. Jag lokaliserade en brygga eller huvudsäkring monterad på motorn och där var det grönt som inte skulle vara där. Så nu är det rengjort och allt fungerar som det skall. Tack alla.
  6. Tror mer på att det är relän eftersom det klickar. Jag tittar och återkommer. tack
  7. 'Tack för svaret. Jag tappade inte motorn utan det var frontlocket som ramlade av. Motorn har jag monterat ihop och testat att köra via batteri separat så den funkar finfint. Jag kollar reläerna under dagen och återkommer. Kanske köper två nya relän på biltema för att testa. Återkommer. Någon som har koll på brickorna?
  8. Jag håller på som sagt och felsöker powertrim på en Vp drev dp-e. Motorn fungerar , Relän klickar men inget händer. Jag trodde mig förstå att motorn använde omvänd polaritet (då det var två kablar som går till motorn )för att gå medsols respektive motsols så jag kollade på en testmätare som indikerar + eller minus. Detta fungerade som jag förväntade mig... men inget händer när jag kopplar in pumpen. Jag trodde att motorn fick jord (minus på bägge ledarna men när man valde att tilta upp eller ner så skickar man via relä in plus på den aktuella kabeln för att sluta kretsen. Något har jag missat eller inte förstått hur det fungerar. Jag plockade även isär motorn och råkade tappa locket främre sidan av motorn i marken och då hittade jag 3 små brickor. Två tunna i rostfritt stå och en plastbricka. Skall dessa sitta inne i motorn eller skall dom sitta utanför motorn mellan motorn och hydraul-sidan?
  9. Hej Söker en owners manual i pdf. Försöker hjälpa en kompis med sin motor och drev. Jag har verkstadshandboken men vill försöka få owners manual också. Tack på förhand.
  10. Hej. Har aldrig konserverat något Kad 44 men man gör väl so med en bensinotor , dvs det gäller väl bara att få in glykol i sjövattensidan? Någon som har tips på hur man tömmer sjövattensidan på vatten innan konserveringen? Sedan tänkte jag ta bort slangen från drevet (290 dp drev) och låta pumpen suga där ifrån? Någon där emot?
  11. Bytt matarpump och filter. Nu startar den som den ska.
  12. Jag kommer under helgen att testa att byta filter . Min känsla är att den tappar trycket och att det då tar lång tid att pumpa upp bränsle till spridarna . Finns det någon vackventil och sitter den i matarpumpen eller vad sitter den ?
  13. Hej. Jag har två kad44 där den ena är väldigt svårstartad. Motorerna har gått ca 1500 timmar och det kan ibland ta upp till 30 sekunder innan den vill starta. Jag var inne på matarpumpen men jag har inte mätt trycket ännu. Är relativt ny på diesel så jag skulle vilja få tips på vad det kan vara om det inte är matarpumpen eller hur ni andra skulle felsöka. När den väl har startat tycker jag den går relativt bra och fint.
×
×
  • Skapa nytt...