Jump to content
Thursday 30 March 2023

Matiasl

Medlemmar
 • Content Count

  31
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Matiasl


 1. 46 minuter sedan skrev Rolle85:

  har du nånsin lossat drevet innan eller vet du inte var alla skruvar sitter?

  Har inte lossat drevet på just den här motorn innan. Något sitter fast garanterat för den lossnar inte ens med våld. Ja, har inte glömt några skruvar :) Något har ärgat/rostat fast sig över vintern. Snart märker vi, återkommer vad Marinan säger.

   

  Ha en fin dag


 2. 2022-06-09 vid 17:48 skrev tutte:

  Antingen sitter motorn fast.Eller har du tur så har den fastnat i bussningen i drivaxeln ta ner växelhuset o se om du kan dra runt svänghjulet 

  Sitter tokfast, får inte av drevet.. :) TBC


 3. 19 timmar sedan skrev Hybro:

  Exakt hur spolade du rent motorn? 

   

  Bara lite lätt utvändigt, eller försökte du även på något sätt spola kylkanaler, avgassystem mm från

  t ex saltavlagringar och annat? 

   

   

   

   

   

  Spolmuff i 20 minuter. Typ..


 4. 19 timmar sedan skrev Boanjohan:

  Om tändstiften är ute och du fortsatt inte kan dra runt svänghjulet så skulle jag säga det är ett ytterst dåligt tecken. Gör som Themariner föreslår, spruta in mycket 5-56 i alla cylindrarna och låt stå över natten och gör sedan nytt försök utan tändstiften på plats. Därefter tar mina kunskaper slut 🙂

   

   

  Vad kan ha hänt under vintern lixom? Håller tummarna. Skall testa köra 5-56 varianten. Återkommer.


 5. Motorn gick senast sista veckan i Oktober då jag spolade rent den med sötvatten. Har gått felfritt och inte indikerat några fel huvudtaget under säsong. Motorn gick även en storservice hos Yamaha Center inför säsongen -21.


 6. Laddat det nya batteriet i 24 timmar och samma problem uppstår. Jag har ingen aning vad jag skall göra mer än att försöka boka en tid för felsökning på en Marina. Är det någon som har förslag på vad jag skall kolla härnäst?

  Tusen tack för alla tankar!


 7. Hej Bosse,

  Tack för tipset. Jag mailade Yamaha Center en vecka sedan men inte fått något svar, antar att dom har fullt upp och inte prioriterar email. Jag får åka dit. Vill självklart lacka om hela delen, får bara undersöka hur jag får loss kåpan, men det bode väll gå. Tack för din tid.
  _____
  M_G,

   

  Tack, kollar med YC, finns det inte där så åker jag förbi Lindahls. Bra tips angående klarlacken!
  _______
  Brunnsviken,

   

  Yes, skall göra detta, tack. Bra där! Det stämmer bra, den är av plast, det visste jag inte.

  __

  Tack alla!


 8. Tack Jorgen, bra tips. Tänkte göra detta.

   

  Kaj, sitter du på riktigt på nätterna och skriver konstiga saker till människor? Det tog mig 2sek att googla fram dina rasistiska uttalanden och hot mot andra medmänniskor. Hur har du orkat hålla på sen 2015 med nättrollsfasoner på diverse medier och forums? På riktigt? 
   

  Jag frågar för att jag inte vet och behöver hjälp. Och länken du skickar har ingenting med min fråga att göra. Jag vet vilken färg jag skall ha men hittar ingen butik i närområdet. Men jag förstår, det är nog svårt att läsa klockan 04:00 efter en flaska sprit. Har du inget vettigt att säga så spara dig tiden och spendera det på något annat. 


  Eftersom att du verkar vara otrevlig även på den här sidan och har otroligt mycket tid att spendera, så tycker jag att du skall anmäla in dig själv istället: https://polisen.se/om-polisen/kontakt/tipsa-polisen/tipsa-polisen-via-webben/

   

  Läsa får du göra själv! 

  • Like 1

 9. Hej alla,

   

  Hoppas ni mår super och längtar till säsong.

   

  Jag försöker få tag i en spray till min motor, den har blivit lite trött av allt saltvatten och sol (se bild). Enda jag har hittat är denna: https://www.marineparts.se/reservdelar/utombordare/yamaha/servicedelar/produkter/sprayfarg-yamaha-gra-metall-1994-400ml-gs90022/

  Funkar den? Om inte, tips på butiker i GBG området? Online? Ni kanske har lackat om eran med samma färg? Tänkte våtslipa och sedan bara spray:a på. Har haft båt i en säsong bara och är novis, så alla tips inför målning uppskattas. 

   

  Trevlig helg

  12.png


 10. Hej,

   

  Har ägt en Ryds 510 GTS sen början på Juni och har redan börjat snegla på en större med övernattningsmöjligheter. Har blivit ganska förtjust i en Ryds DC 23. Har frågat runt lite och verkar vara två läger.

   

   - Vill åka bekvämt för dagsturer och ibland fiske men även kunna ligga ute med sambo och en spädis nån helg här och där. 

   

  Rent spontant så kanske den är lite för liten, men vill samtidigt vill jag inte att det skall sticka upp för mycket i pris. Kanske om några år då jag har laddat på hjärnan med mer erfarenhet och inser att det inte bara är en förälskelsefas vi befinner oss i  :) 

   

  Har du erfarenheter av en Ryds DC 23? Andra modeller i samma prisklass? Tips? 

   

  För övrigt så är den lille väldigt enkel. Inga problem alls än så länge. Hon sover mestadels. Ibland vaknar hon och skrattar innan det är dags att nana igen. Så rent spontant så tror jag inte att en Ryds 23 DC skulle vara för liten för att ”sova”. Men vad vet jag? 
   

  Trevlig vecka och alla tankar samt tips mottages mer än gärna.


   

   


 11. Tja,

   

  Bokade tid till hösten av en firma. Tar 3000kr för en helt ny, får även välja ton och dylikt. Kört stående sen några veckor tillbaka, funkar bra, så lämnar den huvudvärken till hösten/våren med massa annat fix. Nu vill man bara vara ute direkt solen skiner ☀️ 

   

  🚤💦


 12. Glad Midsommar!

   

  En nybiten båtägare som vill uppleva allt på samma gång. Någon som har kört Hisingen runt på senare dar? Värt att ta den turen i sommar? Har en liten Ryds 510 GTS. 
   

  Dela gärna era upplevelser om ni har kört rutten. 
   

  Trevlig helg,

  Matias


 13. Jag skall ta bort filmen och kolla om den går att slipa upp eller dylikt, finns en hel del spännande produkter online. Annars får jag köpa en ny helt enkelt via plastbiten.

   

  Tack för era tankar 🙏

×
×
 • Create New...