Jump to content
Friday 01 March 2024

TomasEri

Medlemmar
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by TomasEri

 1. Hej, Är väl bara att se till att barnet ligger i skugga och ge den vatten ofta. Finns ju spädbarn i områden med betydligare varmare klimat än vad vi har och dom överlever. 🙂 Tomas
 2. Hej, Bara en liten uppdatering. Nu har jag fyllt på så jag har 5,9l motorolja och nått "add line" oljestickan. Så jag 1,6l mer olja en spec. Har inte vågat starta motorn ännu
 3. Tack! Då fyller jag på till rätt nivå på stickan och har sen koll på om läckage och oljetrycket. Håller med att fel på stickan inte är troligt. Körde ju med den förra säsongen och hade inga problem. Låg konstant i mitten av indikeringen. Dock vet jag inte hur mycket olja som fanns i motorn förra året.
 4. Kan kanske vara problemet. Ska kolla. Om så är fallet är det väl bara att fylla på rätt mängd olja enligt spec och sen justera oljestickan. Tack för alla svar!
 5. Ja det hoppas jag. Upptäckte detta problem i höstas men då stod båten på land så misstänkte att båten inte stod i våg så brydde mig inte om problemet. Men nu ligger båten i vatten.
 6. Stickan är torr. Nu när jag har 4,4l olja i motorn så syns ca 5mm olja längs när på stickan. Så det är flera cm kvar till mininivå. Så två vägar framåt. 1 justera stickan, alltså göra den längre genom att rätta ut den på toppen. 2 fylla på olja tills den når mininivå. Men jag vet ju inte vad som är rätt.
 7. En dum fråga kanske men om man fyller på för mycket olja kommer det synas på oljetrycket? Min ide är att fylla på olja tills det syns på stickan sen slå på motorn och se vad oljetrycket blir. Om normalt oljetryck även om mer olja än vad som sägs så borde väl inte motorn skadas?
 8. Oljan har runnit igenom och motorn varit igång utan belastning, har ju 4,4l olja i, men forfarande syns inget på stickan. Kanske kan vara så att motorn har ett specialtråg eller att stickan är för kort (blivit skada under vintern). Ska prova fylla på olja till jag ser något på stickan och se hur mycket olja det blir. Sen fundera på nästa steg.
 9. Jo jag har pumpat ut oljan och vad jag kan se inget läckage någonstans. Osäker om motorn har någon oljeplugg men iallafall inget som jag skruvat ur. Och tyvärr kollade jag inte hur mycket olja jag pumpade ut för då hade det ju varit lätt att veta hur mycket olja jag ska fylla på.
 10. Har en Mercruiser MCM 4,3L och just bytt motoroljan. Enligt information från flera oberoende källor så ska man fylla på med 4,3L motorolja men ser ingen olja på oljesticken. Fyllde på med en deciliter till men forfarande syns ingen olja på oljesticken. Är det någon som vet vad problemet kan vara? Tomas
×
×
 • Create New...