Gå till innehåll
torsdag 18 april 2024

brattehall

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    14
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av brattehall

  1. Jag ber just nu till Gud om det🙂
  2. När jag för spaken till framåtgående läge fungerar det som det ska, alltså axeln snurrar och båten rör sig framåt. När jag sedan lägger i backen snurrar axeln åt motsatt håll men propellern rör sig inte. Tydligare kan jag inte förklara. Eller var det ngt annat du menade?
  3. Den rör sig framåt men inte bakåt och det kan den göra enl tidigare inlägg.
  4. Det är klart att man får göra det i första hand och även göra ett dyk o titta på propellern, som tidigare tipsare nämner att det kan va den som lossnat och bara driver framåt.
  5. Fick idag pris på 18000:- för ett begagnat backslag, lite saftigt eller rättare sagt alldeles för dyrt. Någon som har tips på ngt alternativ till detta?
  6. Då är saken klar, jag har enspaks och därmed ett MS. Kanske skulle göra en dykning o titta o känna på propellern, antar att den snurrar fritt åt ena hållet om felet finns där.
  7. Jag tackar för svaren och ska kolla om jag ett RB eller MS. Då blir kanske lättare att tipsa vad det kan va. Tack så länge.
  8. Vad är det som slirar i så fall? Jag kände en svag doft när jag varvade upp, kanske lamelliknande, men svårt att säga så här i efterhand. Vet du vad för material det kan vara på ytorna som slirar?
  9. brattehall

    Drivaxel

    Hej, jag och grabben kastade loss för en fisketur, men det gick inte att backa ut båten, inget hände alltså när jag la in backen. Drivaxeln snurrar på som vanligt men får inte med sig propellern på något vis. Framåt driver den. Det känns eller hörs inte heller när man för spaken över läget där backen brukar gå i. Är det någon som har något tips på vad som hänt? Motorn är en VP MD21, backslaget är jag osäker på, kan det vara RB? Hälsningar Christer
  10. Hej! Jag behandlade däcket på min Tresfjord 26 med Owatrol (Polytrol) förra året och vill nu ta bort detta. Är det någon som vet hur man gör eller går det överhuvudtaget att få bort det utan att slipa hela däcket? Hälsningar Christer
  11. Jag har ingen bild just nu men ska titta på det du säger. Tack för svaret!
  12. Hej! Är ny här och köpte förra året en Tresfjord 26 med en VP MD 21A. Ska bl.a smörja/fetta in propelleraxeln, hur går detta till? Tacksam för svar!
  13. Hej, jag är ny här och köpte förra året en Tresfjord 26 med en VP MD21A. Bl.a är det ju dags för impeller (skulle dagit bort impellern häromdagen, men det såg ut som att pumphuset hade förbindelse med exp.kärlet vilket ju är märkligt då det är två separata kylsystem?) och bränslefilterbyte med påföljande luftning av systemet. Har läst lite om det här på forumet och det finns säker spaltmeter med detta någonstans men svårt att hitta. Som ofta finns det ju olika uppfattningar hur det bör göras, så det vore fint med lite "uppdaterad" info i ämnet. Funderar på en båtmotorkurs på Sjösportskolan, någon som har någon erfarenhet av den? Tacksam för svar!
×
×
  • Skapa nytt...